Hamas ile esir takası konusunda anlaşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal etmeye çalıştıkları Gazze Şeridi'nde geçici ateşkes sağlanması halinde dahi Hamas'la savaşa devam edeceklerini açıkladı.

ASIL NİYETİ ŞAŞIRTMADI

İnsani şartlarla yapılan esir takası anlaşmasında bile çıkar peşinde koşan İsrail Başbakanı Netanyahu, asıl niyetini açıklamalarının satır aralarında belli etti.

Barcelona'da Türk vatandaşı Tekin Kartal'a sokakta suikast: Türk mafyası iddiası Barcelona'da Türk vatandaşı Tekin Kartal'a sokakta suikast: Türk mafyası iddiası

"ANLAŞMA ORDUYA HAZIRLIK FIRSATI VERECEK"

"İsrail hükümeti bugün zor bir kararla karşı karşıya kaldı, ancak doğru kararı verdi." diyen Netanyahu, "Asker, aldığımız karara destek verdi. Anlaşma orduya hazırlık fırsatı verecek." ifadelerini kullandı.

İSRAİL TELEVİZYONU KİRLİ PLANI DEŞİFRE ETTİ

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun, Hamas ile yapılması beklenen esir takası anlaşmasını kabul ettiğini belirterek, ateşkes günlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki karadan saldırı hazırlığı amacıyla ordu güçlerini yeniden organize etmek için kullanabileceğini duyurdu.

"KARA MANEVRASININ GAZZE'NİN GÜNEYİNE KADAR GENİŞLETİLMESİNE YÖNELİK HAZIRLIKLAR YAPILIYOR"

Haberde, "İsrail ordusunun şu aşamada çekinmeden anlaşmayı kabul ettiği söylenebilir. Orduda ateşkesin sahadaki güçleri yeniden organize etmek için kullanılabileceği söyleniyor. Kara manevrasının Gazze Şeridi'nin güneyine kadar genişletilmesine yönelik hazırlıklar da yapılıyor." ifadeleri kullanıldı.

ESİR TAKASI ANLAŞMASI

İsrail ve Hamas arasında, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli kadın ve çocukların serbest bırakılması karşılığında Hamas'ın da elinde bulunan İsrailli kadın ve çocukları serbest bırakmasını içeren esir takası anlaşması sağlandı.

Editör: İrem Nur Kaya