Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birinde cumhurbaşkanını belirlemek için sandıklara akın etti. Ancak cumhurbaşkanı adayları salt çoğunluğa ulaşamadığı için seçimler ikinci tura kaldı.

YSK'nın seçimleri ikinci tura kaldığını açıklamasının ardından uzun süredir  ek atama için mücadele eden öğretmenler tekrar seslerini duyurmak için toplandı.

Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin atama bekleyen öğretmenler, verilen 45 bin atama ile büyük üzüntü yaşamıştı. Cumhuriyet tarihinin en büyük atamasının sözünü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ek atama talebinde bulunan öğretmenler henüz bekledikleri müjdeyi alamadı.

Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından hem iktidar hem muhalefet kanadında bir oyun bile etkisi çok büyükken özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci tur öncesi öğretmenlere ek atama müjdesi vermesi bekleniyor. CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde bir ay içinde 100 bin öğretmen ataması yapacağı ve bu nedenle öğretmenlerin büyük çoğunluğunun oyunu aldığı konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Çelik, dün yaptığı açıklamada ''Vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Bunu değerlendirirken de taleplerini yeterince değerlendirmediğimizi düşündüğümüz, taleplerini göremediğimizi düşündüğümüz vatandaşlarımızın isteklerini değerlendireceğiz. Onlara daha çok ulaşmaya çalışacağız. Onların toplumsal taleplerini siyasette temsil edebilmek için yeni değerlendirmeler yapacağız'' açıklamasında bulunmuştu. Çelik'in bu sözlerinin ardından atama bekleyen mağdur öğretmenler, ikinci tur öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek müjdeyi bekliyor.

Editör: İrem Nur Kaya