Alyanslar evliliklerin ve bağların sembolüdür. İnsanlar birbirlerine olan bağlılıklarını ve sevgilerini ifade etmek için yüzük takma geleneğini yüzyıllardır sürdürmektedirler. Alyanslar her ne kadar evliliklerle özdeşleştirilse de aynı zamanda nişan dostluk bağlılık ve diğer benzeri bağlantıların ifadesi için de kullanılabilmektedir. Alyans çeşitleri her ne kadar genel olarak benzer şekilleri ve özellikleri paylaşsa da farklı malzemelerden yapılabilmekte ve farklı tasarımlarla süslenmektedirler. Altın alyanslar en yaygın alyans türüdür. Altın dayanıklılığı ve gösterişli görünümü nedeniyle tercih edilen bir malzemedir.

Altın alyanslar genellikle 14 veya 18 ayar altın kullanılarak yapılır ve parlak veya mat yüzeylere sahip olabilirler. Bazı altın alyanslar üzerlerine taşlar yerleştirilerek süslenir. Platin alyanslar altın alyanslara benzer şekilde dayanıklı ve gösterişli bir seçenektir. Platin altından daha ağır bir metaldir ve daha az rengi vardır. Platin alyanslar daha sade ve minimalist bir tasarıma sahiptirler. Titanyum alyanslar son zamanlarda popüler hale gelen bir seçenektir.

Titanyum dayanıklı hafif ve neredeyse aşınmaz bir malzemedir. Titanyum alyanslar aktif yaşam tarzlarına sahip kişiler için ideal bir seçenektir. Elmas alyanslar lüks ve gösterişli bir seçenektir. Elmaslar güçlü ve dayanıklı bir taş olmalarının yanı sıra pırıltılı ve parlak görünümleri nedeniyle tercih edilmektedirler. Elmas alyanslar tektaş olarak adlandırılan tek bir elmasın yer aldığı tasarımlar gibi birden fazla elmasın yer aldığı karmaşık tasarımlara kadar değişebilir.

Söz Yüzükleri Evlilik Niyetiyle Takılan Değerli Yüzükler

Söz yüzükleri evlenme niyeti olan çiftlerin birbirlerine söz vermek amacıyla takılan yüzüklerdir. Bu yüzükler genellikle nişan yüzüklerine benzer şekilde altın gümüş veya beyaz altın gibi değerli metallerden yapılmaktadır. Söz yüzükleri Günümüzde evlenme niyeti olan çiftlerin nişan yüzükleri ile birlikte takmaya başladıkları bir gelenek haline gelmiştir. Bu yüzükler genellikle evlenme teklifinden sonra takılır ve evlilik hazırlıklarının başlaması anlamına gelir. Bazı çiftler de nişan yüzüğü yerine sadece söz yüzüğü takmayı tercih ederler. Söz yüzükleri genellikle tek taşlı veya üç taşlı modellerdir. Tek taşlı modellerde yüzük üzerinde tek bir değerli taş bulunur. Bu taşın genellikle elmas olması tercih edilir. Üç taşlı modellerde ise yüzük üzerinde üç adet taş bulunur. Bu taşlar genellikle elmas zümrüt veya safir gibi değerli taşlar olabilir.

Sonsuz Aşkın Simgesi Söz Yüzüğü

Söz yüzükleri işlemeli gravürlü veya çift renkli modellerde de yapılabilir. İşlemeli yüzüklerde yüzük üzerinde çeşitli desenler ve figürler işlenir. Gravürlü yüzüklerde ise yüzüğün iç yüzeyine veya dış yüzeyine çiftlerin isimleri tarihleri veya özel bir mesaj kazınabilir. Çift renkli yüzüklerde ise yüzük iki farklı renkte altın veya beyaz altın gibi metallerden yapılmaktadır. Söz yüzükleri farklı kültürlerde farklı anlamlar taşıyabilir. Bazı Asya kültürlerinde söz yüzükleri çiftlerin aileleri arasında yapılan görüşmelerin sonunda takılır. Bu yüzükler çiftin birbirine olan bağlılıklarının bir işareti olarak kabul edilir. Batı kültürlerinde söz yüzükleri evlenmeden önce çiftlerin birbirlerine olan bağlılıklarını göstermek amacıyla takılır.

Taşların Etkisi Erkek Alyans Fiyatlarını Artırabilir

Erkek alyans fiyatları alyansın tasarımına malzeme kalitesine işçilik kalitesine ve markaya göre oldukça değişkenlik gösterir. Fiyat aralığı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Genel olarak erkek alyans fiyatları altın gümüş titanyum tungsten gibi farklı malzemelerden yapılmış modellere göre değişir. Altın alyanslar genellikle diğer metal alyanslara göre daha yüksek fiyatlara sahiptir. Bu altının diğer metal alyanslardan daha pahalı bir malzeme olması ve altın alyansların tasarımlarının da genellikle daha sofistike ve karmaşık olması nedeniyledir. Altın alyanslar 14K 18K ve 22K gibi farklı saflık derecelerinde satılır. Saflık derecesi arttıkça fiyatlar da artar.

Fiyat Kalite ve Stil Arasında Bir Dengede Kalmak

Titanyum alyanslar gümüş ve altın alyanslara göre daha dayanıklı ve hafif olmaları nedeniyle son yıllarda popüler hale gelmiştir. Titanyum alyanslar uygun fiyatlı olmalarına rağmen altın ve gümüş alyanslar kadar tasarımlara sahip olabilirler. Fiyatlar titanyumun saflık derecesine tasarıma ve işçilik kalitesine göre değişir. Tungsten çok sert bir malzeme olduğu için alyanslar oldukça dayanıklıdır. Fiyatlar alyansın tasarımına tungstenin saflık derecesine ve işçilik kalitesine göre değişir. Erkek alyans fiyatları alyansın üzerindeki taşların sayısı ve kalitesi de fiyatları etkileyebilir. Daha fazla sayıda veya daha büyük boyutlu taşlar içeren alyanslar daha yüksek fiyatlara sahip olacaktır. Aynı şekilde daha yüksek kalitede taşlar da fiyatları artırabilir. https://www.qenalyans.com adresinde yer alan ürünleri inceleyerek sevdiğiniz için özel bir alyans seçebilirsiniz.

Editör: İrem Nur Kaya