YKS sonuçları açıklandı! YKS sonuçları açıklandı!

Online eğitim platformu Preply Türkiye’de en çok öğrenilen yabancı dillerle ilgili kullanıcı istatistiklerini paylaştı. Kullanıcı istatistiklerine göre; Türkiye’de en çok öğrenilen yabancı dil İngilizcedir. Uygulamanın verilerine göre kullanıcıların %67’si İngilizce öğrenimine halen devam ediyor. İkinci sırada Almanca ve İspanyolca dilleri en çok öğrenilen diller olarak yer alıyor. Listedeki diğer popüler diller; Fransızca, Rusça ve Çinçe’dir. Evrensel bir dil olan İngilizce günümüzde herkesin öğrenmek istediği bir dildir. Geniş coğrafyalarda konuşuluyor olması ve akademik olarak kullanılması önemli tercih sebeplerindendir.

Yabancı Dil Bilmenin Birçok Farklı Avantajları Bulunmaktadır

Bilindiği gibi yeni bir dil öğrenmek zaman, sabır ve özveri gerektirir. Bunların yanında yabancı dil öğrenmenin sosyal ve ekonomik olarak bazı faydaları da bulunmaktadır. İngilizce, İspanyolca, Almanca gibi yabancı dilleri çabuk ve doğru öğrenmenin yanı sıra o dili mümkün olduğunca sık pratikler yaparak buna göre çalışma imkanları yakalayabilirsiniz.

Ülkemizde yabancı dil öğrenmenin sağladığı bazı avantajlar şu şekildedir;

  • Ülkeler arası ticari ve ekonomik ilişkilerin sağlanması
  • Akademik eğitim
  • Turizm ve bu alandaki kalifiye personel ihtiyacı
  • Dış politika ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi
  • Diller arası kültürel iletişim
  • Uluslararası şirketlerle çalışmak

Ayrıca Türkiye'nin geniş coğrafi ve kültürel yapısı, yukarıdaki faktörlerin bir kombinasyonu nedeniyle çeşitli yabancı dillerin popüler olmasına yol açmaktadır. Preply Avrupa Bölge Müdürü Mustafa Ali Sivişoğlu, “Dil öğrenmenin; ekonomik, sosyal ve kültürel artılarının yanı sıra kişilerdeki zihinsel aktiviteye olumlu katkısınında göz ardı edilmemesi gerektiğini not düştü.”

Editör: Nehir Durdağı