TRABZONSPOR'un sahaya çıkan kadrosunu gördüğümde "eyvah" demedim desem yalan olur. Ünal  Karaman'ın Onur'un kadro dışı bırakılmasından sonra kaleyi milli takımdan dönen Esteban'a değil, Uğurcan'a vermesi büyük riskti. Sakatlanan Hosseini'nin yerine Mustafa Akbaş'ı düşünmeyip Hüseyin Türkmen'e  şans vermesi, usturaya kafa atmak gibi bir şeydi! Karaman tribünün psikolojik baskısını göz önüne alarak böyle bir karar vermiş. Hiç sırıtmadılar.
 
Tıklım tıklım dolu tribünler etkileyiciydi. 
Trabzonspor oyun kontrolünü eline alarak başladı. Topa hakim olan bordo mavililer ilk yarım saat içinde ciddi gol pozisyonları buldu. Özellikle genç futbolcular Yusuf ve Abdülkadir Ömür'ü Fenerbahçe savunması durdurmakta zorlandı. Yusuf Yazıcı oyunun içinde daha aktif görev aldı.  25.dakikada kazanılan penaltıyı Rodallega gole çevirse maçın havası erken değişirdi.
Trabzonspor ikinci yarıya golle başladı. Sağ bek Pereira ortaladı, sol bek Novak kafa ile filelere gönderdi. Maç bu dakikadan sonra başladı. Golü düşünen Fenerbahçe kalesinde inanılmaz pozisyonlar verdi. Trabzonspor Novak ve Abdülkadir ile bir saat dolmadan farkı yakalayabilirdi. Çok cömert davrandılar.
 
Dün gece 8 yıllık gelenek bozuldu. Teknik Direktör Ünal Karaman tercihleri ile kendi kredisini artırdı. Sahaya sürdüğü pahalı oyuncular yerine yüreğini ortaya koyanları sürdü. Maçtan önce Trabzonspor'un altyapısından yetişen 2 yıldız oyuncu vardı. Maç sonrası Abdülkadir ve Yusuf'a Hüseyin ve Uğurcan eklendi, bu sayı 4'e çıktı. 
 
İşin özü Trabzonspor bir galibiyetle çok şey kazandı. Ağaoğlu başkan olarak gönül rahatlığı ile devam edebilir. Oyuncular hocaları Ünal Karaman'ı futbollarıyla sahiplendiklerini gösterdiler. Trabzonspor'da operasyon işe yaramış..