HEDEFLERİ farklı iki komşu takım Akyazı'da karşılaştı. Biri zirve, diğeri kümede  kalma mücadelesi veriyor. Gülen taraf ev sahibi Trabzonspor oldu. 
 
Maç öncesi eksikleri bulunan bordo mavililerde kafalar  karışıktı. Kadro dışı bırakılanların yanı sıra sakat oyuncuların çoğunlukta olması teknik heyetin hamle şansını azalttı. Sosa'nın yerine Yusuf Yazıcı'yı, Zargo Toure'nin yerine İranlı oyuncu Hosseını, kart cezalısı Parreira'nin yerinde ise Kamil Ahmet Çörekçi görev yaptı. Savunmayı Hüseyinlere emanet etti Ünal Karaman. Amiri'yi ise Yusuf'un yerinde oynattı. Trabzonspor farklı kazanmasına rağmen eksiklerini çok aradı.
İlk yarıda iki takım da kontrollü futbolu tercih etti. Rizespor daha net gol pozisyona girmesine karşın hiç birini değerlendiremedi. Trabzonspor sol kanattan Novak ile gelişen atağını olgunlaştırıp Abdülkadir ile golle sonuçlandırdı. Yarım saatlik bölüm geride kalmıştı ki Trabzonspor orta alanda zorunlu değişikliğe gitti. Sahanın çalışkan ismi Onazi yerini Kucka'ya bıraktı. İlk yarı Trabzonspor'un üstünlüğü ile sona erdi.
 
Yeşil mavililer ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Kaleci Gökhan'ın yerine Samir, Abdullah Durak'ın yerine Mustafa Saymak girdi. İki değişiklik Rize'ye hareketlilik getirmedi. Rizespor'da kimin ne yaptığı belli değil. Bu kadar eksik, aksak işleyen bir Trabzonspor'a karşı varlık gösteremiyorsan bu ligde barınamazsınız.
 
Burak Yılmaz'ın kadro dışı bırakılmasından sonra saha içinde özgür kalan Abdülkadir ve Yusuf futbolları ile keyif veriyorlar. Golleri ile de futbollarını taçlandırıyorlar. Yıldız oyuncu takımı zorda olduğu zaman maç alan oyuncudur. Bugün onu gördük. 
Özgür çocuklar böyle devam...