CHP’de genel başkanlık koltuğuna oturan ve ittifak kapısını kapatmayan Özgür Özel ile sıklıkla seçimlere tek gireceklerini belirterek ittifak kapılarını kapatan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

İyi Parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşmede Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.İki lider görüşmenin ardından  açıklamada bulundu.

Akşener, Özel'in seçim işbirliği önerisini teklifi pazartesi günü toplanacak Genel İdare Kurulu'na götüreceğini belirterek "Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz" ifadesinde bulundu.

Özel, görüşmede İYİ Parti'ye yerel seçimde ittifak teklif ettiklerini belirtirken Akşener  bu kararın pazartesi günü toplanacak Genel İdare Kurulu'nda görüşüleceğini belirtti.

meral-3


Özgür Özel'in açıklamasından başlıklar;

"Yaptığımız görüşmede, tabii ki önemli değerlendirmeler yaptık. Ama ziyaretimizin özeti şuydu; İYİ Parti'nin kamuoyunca da bilinen bizim tarafımızdan da yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmeleri noktasında bir irade beyanları, alınmış bir kararları vardı. Biz bu karara saygı duyduğumuzu, o yüzden yerel seçimlere yönelik bir somut teklifle değil ancak, ittifak kelimesi yoruldu, ittifak kelimesi kalabalıkları, uzun süren toplantıları çağrıştırıyor.

Ama yerel seçim biraz daha esnekliği, hızlı karar vermeyi ve ikili iş birliklerini gerektiriyor. Biz İYİ Parti'ye önümüzdeki yerel seçime yönelik olarak iş birliği içinde olup olamayacağımızı, bu kararın genel idare kurulu tarafından gözden geçirilip geçirilmeyeceğini sorduk. Eğer mümkün olursa işbirliği için partilerimizin görevlendireceği kişilerin birlikte çalışıp çalışamayacaklarını sorduk.Sayın genel başkanımızdan bir yanıt aldık. Ben sözü kendisine bırakıyorum."

Akşener'in açıklamasından başlıklar;

Türkiye'nin tüm ticareti durdurması: İsrail'de paniğe neden oldu Türkiye'nin tüm ticareti durdurması: İsrail'de paniğe neden oldu

"Bizim, 81 ilde tek başımıza seçime girme kararımız var. O konuyu 'Tekrar bizim iki siyasi parti olarak hiç değilse bazı yerlerde birlikte iş birliği yapabilir miyiz sorusunu, Genel İdare Kurulu'na tekrar götürebilir misiniz?' görüşmedeki soru buydu özetle. Arkadaşlarımızla onların yanında da konuştuk. Pazartesi biz doğal olarak GİK'İ toplayacaktık zaten. Orada bu soruyu Genel İdare Kurulu'muza soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz."


 

Editör: Nehir Durdağı