Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuklayı da kuklacıyı da iyi biliyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK tarafından düzenlenen "Vergide Adalet, Gelirde Adalet" eylemine katılarak açıklamalarda bulundu.

Özel, şunları söyledi:

"Türkiye'deki vergilerin yüzde 70'i dolaylı. İşçi ve yoksul kesimden daha fazla vergi alınıyor. Buna yönelik DİSK tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan kanun teklifi taslağını destekliyoruz.

Gezi'den terör örgütü çıkaran bu iktidarın yargısı Hrant Dink cinayetinde terör görmemiştir. Eğer terörden tutuklansaydı bir kere indirimden yararlanmayacaktı.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, partinin başarılı olması gerektiğini söylemiştir, benim başarıma katkı sağlayacağını söylemiştir, partinin birlik ve beraberliğine vurgu yapmıştır. Sayın Genel Başkan'ın bu söylediklerini, ikimiz arasındaki bu görüşmeyi kimden duymuş da böyle çarpıtmıştır gerçekten şaşırmamanın imkanı yok.

Önümüzdeki günlerdee ben arzu ederim, sayın Genel Başkan Meral Akşener de arzu eder, gerekli görürse bir araya geliriz. Akşener'le Özgür Özel'in yapacağı müzakereden İYİ Parti'nin, CHP'nin, muhalefetin ve Türkiye'nin kazançlı çıkacağını düşünürüm. Bundan sonraki süreçte böyle bir sürece yapıcı katkı veririz. Ne zaman takdir ederlerse biz görüşmeye her zaman hazırız. Bundan Türkiye faydalanır.

Yerelde Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin ve muhataplarımızın örgütlerinin gerekli gördüğü ve olgunlaştırabileceği her türlü ittifaka olumlu bakarız. Topyekun bir ittifak yerine yerel gerçekliklere uygun bazen 2 parti bazen birkaç partinin bir araya geldikleri ittifaklar daha rasyonel olabilir. CHP tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarını göstermeye hazırdır. Tarih boyunca gösterdiğimiz en fazla adayla yola çıkacağız. Mümkün olan her ilçede aday göstermek istiyoruz. Bir yerde eğer ittifak yaparsak, o ittifakın gereği aday göstermiyorsak bu olabilir onun dışında bütün ilçelerde ve beldelerde adaylarımız olacak."

Editör: Gürel Yurttaş