YAŞAM

Pendik'te yüzerken boğulan Oğuzhan Doğan'a denizde pitbull köpek saldırmış! Köpeğin sahibi de konuştu

İstanbul Pendik'te cuma günü denizde boğularak hayatını kaybeden 28 yaşındaki Oğuzhan Doğan'a yüzerken pitbull cinsi bir köpeğin saldırdığı ileri sürdüldü. 

İddiaya göre Doğan denizde yüzdüğü sırada suya atlayan köpek tarafından ısırıldı. Köpeğin sahibi Yusuf K. denize atlayarak köpeğini kıyıya çıkardı ve ardından kaçtı.

Boğulan Oğuzhan Doğan'ın cansız bedeni, olay yerine gelen dalgıçlar tarafından çıkarıldı. 

Vücudunda çok sayıda köpek dişi izine rastlandığını belirten aile şikayetçi oldu. Babası Kadir Doğan, “Ciğerparem pisi pisine gitti. Yasak olan köpeği sen nasıl tasmasız taşıyorsun. Yıkarken gördük, sağ kolunda diş izleri var. Göğsünde tırmalamalar var” diye konuştu. 

Ailenin şikayetinin ardından köpeğin sahibi olan Yusuf K., alınan ifadesinde '20 Ağustos günü saat 15.30 sıraları Oğuzhan beni sahile çağırdı. Ben de köpeğimi alıp gittim. Yanımızda ortak arkadaşımız da vardı. Bir süre sonra köpeğim denize girince Oğuzhan da peşinden girdi. Sonrasında Oğuzhan denizin içinden 'Yusuf köpeği al' diye bağırdı. Ben de köpeği çağırarak onu sudan aldım. Oğuzhan yüzmeye devam ettikten 5 dakika sonra el kol hareketleri yapmaya başladı. Başta şaka yapıyor sandık ama suda görünmeyince boğulduğunu düşündük. Onu kurtarmak için suya atladım ama olduğu yere gittiğimde dibe batmıştı. Ardından köpeğim de atlayınca onu çıkarmak için geri döndüm' şeklinde konuştu.