İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA AK Parti ve DEM Parti Meclis’te görüştü: "Samimi ve dostane bir sohbet"

AK Parti ve DEM Parti Meclis’te görüştü: "Samimi ve dostane bir sohbet"

AK Parti ve DEM Parti heyetleri Meclis’te bir araya geldi. 2 saat süren görüşmede, "Terörsüz Türkiye" başlığı altında PKK’nın fesih süreci ve siyasi adımlar ele alındı.

DEM Parti İmralı Heyeti, bugün Meclis’te siyasi parti temsilcileriyle görüşmelerine devam etti. Heyet, ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile bir araya geldi. Ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grubunu ziyaret etti.

AK Parti-DEM Parti Görüşmesi 2 Saat Sürdü

AK Parti ile DEM Parti arasındaki görüşme yaklaşık iki saat sürdü. AK Parti heyetinde Sözcü Ömer Çelik, Genel Başkanvekili Efkan Ala, Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekili Özlem Zengin yer aldı. DEM Parti heyetinde ise Eş Genel Başkanlar Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç, İmralı Heyeti'nden Sırrı Süreyya Önder ve Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit bulundu.

Toplantının ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, görüşmenin "samimi ve dostane bir sohbet" havasında geçtiğini belirtti.

Görüşmede "Terörsüz Türkiye" Talepleri Gündeme Geldi

Görüşmede, AK Parti’nin DEM Parti heyetine sunduğu yaklaşık 100 maddelik "Terörsüz Türkiye" talepleri ele alındı. Bu taleplerin 50’sinin terör örgütü PKK’ya, 50’sinin ise DEM Parti’ye yönelik olduğu ifade edildi.

AK Parti heyeti, görüşmede öncelikli şart olarak PKK’nın kendini feshetmesi gerektiğini vurguladı. "PKK kendini feshetme sürecini tamamladıktan sonra atılacak adımlar konuşulabilir" mesajı verildi. Ayrıca, PKK’nın farklı yapılanmaları ve bağlantılarının açığa çıkarılması ile örgütün istihbarat servisleriyle olan ilişkilerinin deşifre edilmesi gerektiği ifade edildi.

Bu süreç kapsamında, PKK'nın Türkiye'deki yapılanmalarının tamamen sona erdirilmesi ve bağlantılı kişilerin yargı önüne çıkarılması gerektiği de vurgulandı.

Görüşmelerin ilerleyen günlerde devam edip etmeyeceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *