05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA Gürsel Tekin’den ilk açıklama: "Kararsızlar Partisi" geliyor!

Gürsel Tekin’den ilk açıklama: "Kararsızlar Partisi" geliyor!

Gürsel Tekin, "Kararsızlar Partisi" ile siyasete dönüyor. Kılıçdaroğlu’nu da davet etti ancak olumsuz yanıt aldı.

CHP’den istifa eden Gürsel Tekin, "Kararsızlar Partisi" adıyla yeni bir siyasi hareket başlatıyor. Tekin, hareketin kararsız seçmenlerin sesi olacağını belirterek, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da partiye davet ettiğini ancak olumsuz yanıt aldığını açıkladı.

CHP'de genel başkan yardımcısı, genel sekreter ve milletvekili olarak uzun yıllar görev yapan ve 2024'ün şubat ayında partisinden istifa eden Gürsel Tekin, yeni bir parti kuruyor.

Tekin ve beraberindeki kadro "Kararsızlar Partisi" ismini alacak yeni oluşumun detaylarını duyurmak için Mayıs ayına hazırlanırken konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama da geldi.

Gürsel Tekin, X hesabından yaptığı açıklamada "Yıllardır milletimize hizmet etmenin onurunu yaşadık. Şimdi, ülkemizin geleceği için yeni bir yol açıyoruz. Türkiye'nin umudunu yeniden yeşertecek, kararsızlığa mecbur bırakılan milyonların sesi olacak bir hareket doğuyor.

Gürsel Tekin;  "Yıllardır milletimize hizmet etmenin onurunu yaşadık. Şimdi, ülkemizin geleceği için yeni bir yol açıyoruz. Türkiye’nin umudunu yeniden yeşertecek, kararsızlığa mecbur bırakılan milyonların sesi olacak bir hareket doğuyor. Ayrışmaya değil, birleşmeye, kavgaya değil, çözüm üretmeye geliyoruz. Adını, logosunu, programını hep birlikte şekillendireceğiz. Bu sadece bir parti değil, ortak hayallerimizin ve yarınlarımızın müjdesi…" ifadelerini kullandı.

Kararsizlar Partisi Kuruluyor Gursel Tekin Den 18437366 9380 M 1

Tekin ve ekibi, partinin isim, logo ve program detaylarını Mayıs ayında kamuoyuyla paylaşacak.Tekin, Sözcü Gazetesi'ne verdiği röportajda gazeteci Saygı Öztürk’ün, Kılıçdaroğlu’nun bu hareketle ilgisi olup olmadığı yönündeki sorusuna "Kendisini davet ettim ancak kabul etmedi" şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *