05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA Özgür Özel: 'Anket sonuçlarına göre 3 büyükşehirde geriye gidiş var'

Özgür Özel: 'Anket sonuçlarına göre 3 büyükşehirde geriye gidiş var'

TBMM'deki makamında gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 yerel seçimleriyle ilgili yaptırdıkları anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. CHP'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesinden sadece üçünün seçildiği güne göre geriye gittiğini belirten Özel, ''Yaygın olarak yapacağımız şey, örgüt denetiminde ön seçim. Örgütümüze güveneceğiz''  dedi.

TBMM’deki makamında gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği takvime göre yerel seçimler için ön seçimin yetişmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, ön seçimin parti denetiminde seçim yapacaklarını ve adayları belirlemek için sandık kuracaklarını ifade etti.

Yerel seçimler için yapacakları ön seçime ilişkin "Önümüzdeki pazartesi çok karar açıklayacağız. Pazartesi itibariyle bizde olan tüm il ve ilçe belediyelerinde anket yapacağız. Ankette iyiye gidenlerin, geçmişten bu yana iyi durumda olanların adaylığını hemen açıklayacağız. Geçmişten kötü olanlara yöntem belirleyeceğiz" söyleminde bulundu.

‘Üç büyükşehirde geriye gidiş var’

İstanbul, Ankara ve Aydın belediye başkanlarıyla ilgili bir problem olmadığını, bu kentlerin büyükşehir belediye başkanlarının bütün anketlerde birinci olduğunu belirten Özel, bu üç ilin dışında kalan yerlerde anket yapılacağını söyleyerek, 11 Büyükşehir belediyesinden sadece 3 tanesinde 2019 seçiminden bugüne geriye gidiş yaşandığını kaydetti.

Özel, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, CHP’nin yönetiminde olmayan kentlerin birkaç kategoriye ayıracaklarını belirterek, örgütün ön seçim veya anket isteyebileceğini ya da bir aday isminde tam mutabakat sağlanabileceğini söylerek;“Yaygın olarak yapacağımız şey, örgüt denetimde ön seçim. Örgütümüze güveneceğiz" ifadesinde bulundu.

Özel, açıklamalarında diğer partilerin genel başkanlarıyla da en kısa sürede görüşeceğini belirterek, kendisine ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gelecek genel başkanlar olduğunu ve bu görüşmelerde de seçim iş birliklerinin gündeme gelebileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *