Adil Karaismailoğlu kimdir? Cumhurbaşkanı kararına göre Cahit Turhan'dan görevi devralan Adil Karaismailoğlu hayatı ve biyografisi merak ediliyor. İşte Adil Karaismailoğlu özgeçmişi

Adil Karaismailoğlu kimdir?

Evli ve iki çocuk babası olan Adil Karaismailoğlu, 19 Mayıs 1969 tarihinde Trabzon'da doğdu. Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi yüksek lisans programına katıldı.

Adil Karaismailoğlu kimdir? Adil Karaismailoğlu nereli, kaç yaşında?

1995 yılı Mayıs ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başladı. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT de Yapı Bakım Daire Başkanlığı'nda mühendis olarak, Motor Yenileme Fabrikasında ve İkitelli Garajında Müdür olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 13 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı.

Art arda ikinci Trabzonlu bakan

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevden alınmasının akabinde yerine gelen isim Adil Karaismailoğlu oldu. Vatandaşlar yeni bakan hakkında araştırmalar yaparken Adil Karaismailoğlu'nun da Trabzonlu olduğu görüldü. Bir önceki bakan Cahit Turhan'ın da Trabzonlu olması ve Trabzonspor için çarpıcı açıklamalar yapması geçtiğimiz günlerde gündem olmuştu. Öte yandan kabinedeki Trabzonlu bakanların sayısı dikkat çekiyor.