BERK KEKLİK KİMDİR?

Berk Keklik, 9 Mayıs 2000 yılında Sivas'ta doğdu. Annesi sınıf öğretmeni, babası eski Milli Güreşçi şimdi ise müdürlük yapıyor. Sosyal medyada binlerce takipçisi bulunan Berk Keklik (uberkuloz) çektiği komik videolar ve nükteler ile takipçilerini güldürmeyi başarıyor. Sıkı bir karikatür takipçisi olan Keklik'in en çok sevdiği ve okuduğu karikatürist ise Yiğit Özgür. 

UBERKULOZ BERK KEKLİK

Berk Keklik Kimdir?

6 saniyelik kısa videolar (vine) çekerek sosyal medya hayatına giriş yapan uberkuloz, uzun bir süre sosyal medyadan uzak kalmış. Daha sonra lise arkadaşlarıyla cal.mi.co adlı bir mizah dergisi kuran Berk Keklik, bu sayede sosyal medyaya da geri dönüş yapmış. 

EĞİTİM

Henüz 19 yaşında olan Berk Keklik, Üniversite sınavına 2018 yılında girmiş ancak istediği sonucu elde edemeyince özel yetenek sınavlarına katılmış. Fakat burada da durum aynı olmuş. Yaz tatilinde uberkuloz olarak Instagram’a giriş yapıp video çekmeye başlayan Keklik, yapabildiği en iyi işin "güldürmek" olduğunu fark etmiş. 

İLK TİYATRO OYUNU 11 YAŞINDA

Berk Keklik Kimdir?

İlk tanıştığı günden beri yapmaktan en çok zevk aldığı işin tiyatro olduğunu belirten uberkuloz, ilk tiyatro oyununu 11 yaşında oynamış. “Kral Çıplak” isimli ilk oyununu sergileyen Keklik, daha sonra okulunda tiyatro etkinliklerinde sürekli olarak yer almaya başlamış. 

UBERKULOZ BERK KEKLİK NE DEDİ?

Liseye başladığında kendi cümleleri ile anlattığı şu durum yaşandı; “Hayatımı büyük ölçüde değiştirecek edebiyat öğretmenimle tanıştım. Güzide bir tiyatro aşığıydı bütün incelikleri ondan öğrendim. Beraber skeçler yazdık, yarışmalara katıldık, ödüller kazandık, oyun yönettik, reji öğrendim ve kendimi büyük ölçüde geliştirdim. 

Enstrüman çalmayı öğrendim gitar, bağlama, klarnet, saksafon. Lisede dil bölümündeydim hocalarımla hep ters düşerdim soluğu hep edebiyat öğretmenimin yanında alırdım. Tutucu bir babam vardır bu tarz işlerle uğraşmamı desteklese de hiçbir zaman tepkisini ortaya koymaktan çekinmemiştir. Çocukluğumdan beri video kameralara kendi kendime izleyip güldüğüm şeyler çekerim. 


 

Editör: Haber Merkezi