HAARP Projesi nedir? Özellikle İran ile ABD arasında artan gerilim ve İran'da nükleer santralin yakınında meydana gelen depremden sonra HAARP projesi ciddi anlamda tartışılmaya başlandı. Peki yapay deprem yapabilme gücünün olduğu iddia edilen HAARP Projesi nedir?

HAARP PROJESİ NEDİR?

HAARP, Amerika'nın Kuzey Bölgesi'nde özellikle Alaska'da kurduğu bir araştırma programıdır. Türkçesi Yüksek Frekanslı Aktif 'Aurora'sal Araştırma Programı anlamına gelen HAARP, Amerikan Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından finanse edilmektedir. HAARP iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere çalışmalarına başlamıştır. Peki, HAARP nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

İddialara göre en özet anlamıyla HAARP projesi iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak biliniyor. Aslında ihtiyaç durumunda projenin amacı füzeleri havada imha etmek, toprağın altını incelemek ve denizaltılarla iletişimi kolaylaştırmak veya tam tersi büyük bir alandaki iletişimi tamamen kesmek. Dananın kuyruğu da burada kopuyor çünkü ABD’li bazı jeofizikçilere göre bu iklim değiştirmek, ozon tabakasıyla oynamak, yapay depremler üretmek ve radyasyon yaymayan termonükleer patlamalar üretmek anlamına da geliyor. Ülkemizde de bu projenin adını ilk 17 Ağustos depreminde duyduk. Şimdi ise ABD ile İran arasında yaşanan gerilimden sonra yaşanan depremlerden sonra gündeme geldi. 

Özetle HAARP projesi için ABD'nin sorun yaşadığı ülkelerde yapay depremler meydana getirerek o ülkede sorun çıkarma isteği olarak yorumlanabilir. 

HAARP NEREDE? 

Kıyamet Silahı olarak da bilinen HAARP, Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı demektir. Bu program ABD Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülür ve iyonosferin özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere kurulmuştur. Araştırma merkezi Alaska’dır. HAARP fikri, ilk kez Sırp asıllı ABD'li bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmıştır.

Bu projenin hayata geçirilmemesi için birçok ülkede kampanyalar olmuştur. Çünkü HAARP projesi iklim kontrol ve yapay deprem silahı olarak kullanılabilme iddialarından dolayı çok tartışmalı bir konu halini almıştır.

HAARP, Pentagon'un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan önemli bir projedir.

HAARP DEPREM YAPAR MI?

Elektromanyetik dalgalar üzerine birçok deneyin yapıldığı bu alan uçaklar için çok tehlikelidir. Bu yüzden HAARP tesislerinde, uçak kontrol sistemi kurulmuştur. Herhangi bir uçağın yaklaşması durumunda antenlerin faaliyetleri otomatik olarak durdurulmaktadır. Tesla bu çalışmanın temelini atan kişidir. Tesla iyonosfere gönderdiği radyo frekanslarının çok daha kuvvetli bir şekilde geri döndüğünü fark etmiş ve bunun üzerine çalışmıştır. 

Çalışmanın ana işlevi; iyonosfere doğru yüksek hatta çok yüksek radyo frekansları göndermektir.

Haarp tam 180 kablodan oluşur ve toplamda 36 Milyon Watt enerji açığa çıkarır. Amerika'da ise bir elektrik santrali sadece 52 bin Watt kullanabilmektedir. Bu projenin gücünü buradan çok daha iyi anlayabiliriz. 

Bu silaha "Kıyamet Silahı" diyenler de var ki haksız sayılmazlar. HAARP, gelişen Teknoloji ile ileride çıkacak olası savaşlarda kullanılabilecek çok tehlikeli bir silahtır. Çünkü HAARP’in özelliklerinden biri, istenilen yerde deprem oluşturabilmesidir. Bu nedenle birçok ülke Amerika’dan HAARP çalışmalarını durdurmasını talep etmiştir.

1- İklimleri değiştirmek

2- Suni Deprem yaratabilmek

3- İnsan bilincini kontrol edebilmek

4- Sel ve kuraklık oluşturabilme

Editör: Haber Merkezi