Adana Ceyhan Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Aydar, önceki yıllarda işlemiş olduğu suçların kesinleşmesi sebebiyle görevden alındı. Yerine ise Ceyhan Kaymakamı Doktor Bayram yılmaz getirildi. Yaşanan gelişmelerden sonra vatandaşlar Kadir aydar biyografisi ve hayatını merak ediyor.

Kadir Aydar kimdir?

1988 yılında Ceyhan’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ceyhan’da tamamlayan Kadir Aydar, İstanbul Piri Reis Üniversitesi Uzak Yol Vardiya Kaptanlığı bölümünde lisans eğitimine başladı.

Ardından öğrenim hayatına Çukurova Üniversitesi Yönetim, Pazarlama ve Muhasebe bölümlerinde devam etti.

Bununla yetinmeyen Kadir Aydar, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi bölümünü başarıyla tamamladı. Öğrenimine halen Çağ Üniversitesi Uluslararası İşletme Bölümü’nde devam eden Başkan Aydar;

Vatani görevini Kocaeli İlinde Üstün Hizmet Belgesi ile ödüllendirilerek tamamladı.

Genç yaşta iş hayatına atıldı ve Öztaş Müteahhitlik adı altında kurduğu şirketiyle Ceyhan’da 1500 kişiye iş olanağı sağlayarak istihdama katkıda bulundu.

Çukurova bölgesinde 556 dairelik bölgenin en büyük inşaat projesini başarılı bir şekilde tamamlayarak bölgeye yeni bir çehre kazandırdı.

Ceyhanlı hemşehrilerine iş olanağı sağlamanın gururunu yaşayıp, Türkiye’de kazanıp Ceyhan’a harcamayı hep ilke edindi.

Kadir Aydar kimdir? Kadir Aydar neden görevden alındı?

Sivil Toplum Kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulunan Başkan AYDAR; Ceyhan Ticaret Borsası’nda Meclis Üyeliği, Ceyhan İş Geliştirme Merkezi (CEYGEM) Yönetim Kurulu Üyeliği, Genç İş Adamları Derneği İkinci Başkanlık görevi, Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Denetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Genç yaşta siyasete atıldığı Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesinde görev aldıktan sonra başarılı seçimlerle dolu Ceyhan İlçe Başkanlığı görevini yürüttü.

Dört yıl aralıksız sürdürdüğü CHP Ceyhan İlçe Başkanlığı görevinden Ceyhan Belediye Başkan Aday Adayı olmak için ayrıldı.

Genel merkez kararı ile yapılan temayül yoklaması neticesinde Ceyhanlı parti üyelerinin takdiri ile Ceyhan’a hizmet etmek adına Ceyhan Belediye Başkan Adayı oldu. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde ise Ceyhan halkının takdiri ile Ceyhan Belediye Başkanlığına seçildi.

Kadir Aydar neden görevden alındı?

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir aydar geçmişte işlemiş olduğu bazı suçların kesinleşmesi sebebiyle görevinden alındı. Suçlara dair kesin bir bilgi olmasa da ilk duyumlara göre nitelikli dolandırıcılık iddiası mevcut. Görevden alınan Kadir Aydar'ın ardından Ceyhan Kaymakamı Doktor Bayram yılmaz görevi devraldı.

Editör: Haber Merkezi