Lemina kimdir? Galatasaray'ın son dakika transfer girişimi Lemina, taraftarı heyecanlandırmayı başardı. Bu gece tamamlanacak transfer sezonu öncesi orta sahaya bir takviye daha yapmayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar rotayı Mario Lemina'ya çevirdi. Peki Mario Lemina Galatasaray için imzayı attı mı?

LEMİNA KİMDİR?

Bugün öğlen saatlerinde İstanbul'a gelmesi planlanan Lemina'nın sağlık kontrolleri sonrasında imza atması bekleniyor. Peki Mario Lemina kimdir? Tam adı Mario Rene Junior Lemina olan Gabon asıllı Fransız yıldız, futbol hayatına da Fransa'da başladı. Lorien takımının alt yapısında gösterdiği başarılı performansın ardındn birçok büyük kulübün dikkatini çeken başarılı orta saha oyuncusu, 013 yılında 4 milyon euro karşılığında Marsilya'ya transfer oldu. Marsilya'da vazgeçilmez isimlerin başında gelen yıldız oyuncu, 2015 yılında satın alma opsiyonuyla İtalyan devi Juventus'a transfer oldu. Çizme'de 17 maça çıkan ve 2 gol kaydeden Lemina, dünya devinde kalmayı başardı. İtalyan ekibinin kasasından yıldız oyuncu için 9.8 milyon euro çıktı. Diğer sezonda 28 maçta oynayan Lemina'nın yeni durağı İngiltere oldu.

Lemina Kimdir? Adı Galatsaray ile anılan Mario Lemina Kimdir?

Bu sezon resmi bir maça çıkmayan Lemina, geçen sezon Southampton formasıyla 21 Premier Lig maçına çıktı, 1 gol ve 1 asistle oynadı. Lemina, defansif orta saha bölgesinin yanısıra sağ bekte de görev aldı.

MARİO LEMİNA KAÇ YAŞINDA NERELİ?

Mario Lemina nereli, kaç yaşında? 1 Eylül 1993 yılında Gabon'un Libreville kentinde dünyaya gelen Mario'nun bir diğer uyruğu ise Fransa'dır. Orta saha ve ön libero mevkisinde başarı yakalayan Lemina, etkili sağ ayağı ve oyun görüşüyle futbolseverlere görsel şölen yaşatmaktan da geri kalmıyor. 15 milyon euro güncel piyasa değeri olan orta saha oyuncusunun son durağı ise İngiltere'nin Southampton takımı olmuştu.

LEMİNA  HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Galatasaray'a transferi söz konusu olan Lemina hangi takımlarda oynadı. İşte Mario Lemina kariyeri:

  • 17/18    8 Ağu 2017    Juventus    Italya    Juventus    Southampton    Ingiltere    Southampton     
  • 16/17    1 Tem 2016    Olimpik Marsilya    Fransa    Marsilya    Juventus    Italya    Juventus    
  • 15/16    30 Haz 2016    Juventus    Italya    Juventus    Olimpik Marsilya    Fransa    Marsilya    
  • 15/16    31 Ağu 2015    Olimpik Marsilya    Fransa    Marsilya    Juventus    Italya    Juventus    
  • 13/14    2 Eyl 2013    FC Lorient    Fransa    FC Lorient    Olimpik Marsilya    Fransa    Marsilya    
  • 12/13    18 Oca 2013    FC Lorient B    Fransa    Lorient B    FC Lorient    Fransa    FC Lorient     
  • 12/13    1 Tem 2012    FC Lorient U19    Fransa    FC Lorient U19    FC Lorient B    Fransa    

SEO: GÖKTUĞ EFİL

Editör: Haber Merkezi