Meflokin nedir? Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını için Rusya'dan umut verici bir açıklama geldi. FMBA'nın yaptığı açıklamaya göre Rusya koronavirüs ilacını geliştirdi. Meflokin kullanılabileceğini duyurdu. Peki meflokin nedir? Meflokin Türkiye'de var mı?

Meflokin nedir?

Koronavirüs tedavisinde kullanılabileceği iddia edilen meflokin ilacı için vatandaşlar araştırma yapıyor. Peki meflokin nedir? Daha önce kabaca sıtma tedavisinde kullanıldığı bilinen meflokin hakkında detaylı bilgiler haberimizin içerisinde

Meflokin nedir? Meflokin ilacı koronavirüs tedavisinde kullanılacak mı?

Yüksek ayrıştırıcılık özelliğine sahip ilaç, koronavirüsün hücre kültüründeki sitopatik etkisini bloke eder. Makrolid antibiyotikler ve sentetik penisilinler eklemek, sadece ikincil bakteriyel-viral bir sendromun oluşumunu önlemekle kalmaz, aynı zamanda antiviral ajanın kan plazması ve akciğerlerdeki konsantrasyonunu arttırmanıza izin verir .

Tedavinin yeni bir pnömoni tipinin çeşitli şiddet derecelerinde etkili olacağı belirtilmektedir.

Meflokin koronavirüs tedavi süreci

Meflokin marka adları altında satılan, Lariam diğerleri arasında, önlemek veya tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır sıtma . Önlenmesi için kullanıldığında bu haftada bir kez alınır ve potansiyel maruz kalmadan önce bir veya iki haftalık başlamış ve potansiyel maruz kaldıktan sonra dört hafta süreyle devam edilmelidir. Hafif veya orta sıtmayı tedavi etmek için kullanılabilir, ancak şiddetli sıtma tedavisinde kullanılmamalıdır. Bu ağızdan alınır.

Ciddi yan etkiler gibi potansiyel olarak uzun vadeli ruh sağlığı sorunları şunlardır depresyon , halüsinasyonlar ve anksiyete ve bu gibi nörolojik yan etkiler zayıf denge , nöbetler ve kulaklarda çınlama . Bu nedenle ruh sağlığı sorunları veya öyküsü olan kişilerde önerilmez epilepsi . Yaygın görülen yan etkiler kusma, ishal, baş ağrısı ve döküntü bulunmaktadır. Bu tavsiye edilmez gebelik diğer seçenekleri kullanılamaz sürece. Bu sırasında kullanılmamalıdır emzirme.

Meflokin nedir? Meflokin ilacı koronavirüs tedavisinde kullanılacak mı?

Meflokin 1970'lerde Amerika Birleşik Devletleri Ordusu tarafından geliştirilen ve 1980'lerin ortalarında kullanıma girmiştir. Bu üzerindedir Temel İlaçlar Dünya Sağlık Örgütü'nün List , bir ihtiyaç en etkili ve güvenli ilaçların sağlık sisteminin . Bu bir şekilde kullanılabilir jenerik ilaç . İçinde toptan satış fiyatı gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık US doz başına $ 0,6-1,3 olduğunu. ABD'de yaklaşık 10 $ bir doz maliyeti.

Editör: Haber Merkezi