Reprezant nedir? Hekimoğlu dizisi reprezant sahnesiyle büyük tepki çekti. Bir başka deyişle tıbbi satiş mümessili meslek grubundaki çalışanlar hekimoğlu dizisini boykot etme kararı aldı. Peki reprezant nedir? reprezant nasıl olunur?

Reprezant nedir?

Reprezant kelimesi yabancı dilden Türkçeleştirilerek kullanılmaktadır ve temsilci anlamına gelir. Bu kelime yerine ilaç tanıtım elemanı veya tıbbi mümessil de kullanılabilir.
Reprezant; bir ilaç firması adına, firmaya ait (ruhsatlı) ilaçların tanıtımı ve pazarlamasıyla görevli kişidir.

Reprezant öncelikle tanıtımını yapıp, pazarlıyacağı ilaçlar hakkında edinilmesi gereken tüm bilgileri edinir.Daha sonra bu doğrultuda ziyaret edeceği eczaneleri, hastaneleri, sağlık ocaklarını, kamu veya özel kurum ve kuruluşların doktorlarını önceden belirler.Belirlenen yerlere giderek tanıtacağı ilaçla ilgili hazırladığı katalog veya örnek mamulleri göstererek ilacı tanıtır ve ilacın fiyatı ve bu fiyatlarda meydana gelebilecek değişiklikler hakkında açıklamalar yapar.Son olarak aldığı siparişleri ve yaptığı işlemleri bir rapor yazarak amirine iletir.

reprezant kimdir

Reprezant nasıl olunur?

Bedensel ve ruhsal özrü bulunmayan,

– Hareketli bir tempoya ayak uydurabilen,

– İnsanlarla kolay iletişim kurabilen,ikna kabiliyeti yüksek,

– Düşüncelerini etkili bir biçimde başkalarına aktarabilen,

– Dış görünümüne dikkat eden,

– Zamanı iyi kullanabilen, sabırlı ve sorumluluk sahibi kimseler olmaları gerekir.

İlaç endüstrisi , tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sürekli olarak gelişen bir sektördür. Sayıları bir hayli artan değişik türdeki ilaçlara paralel olarak ilaç firmalarının sayısında da son yıllarda bir artış gözlenmektedir. Bu nedenle iyi bir eğitim almış olan ilaç tanıtım elemanlarına her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.

Mesleğin eğitimi Fatih Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulunun “Tıbbi Mümessillik ve Pazarlama” bölümünde verilmektedir.