Yüzlerce ülkede satış faaliyeti gösteren Starbucks Türkiye'de şubelerini geçici olarak kapatacağı iddia edildi. Peki Starbucks Türkiye kapalı mı? Starbucks yarın açık mı? bu sorular vatandaşların gündeminde

Starbucks açık olacak mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını Türkiye'de de vaka sayısını artrıyor. İlk görüldüğü günden bugüne 49 olan vaka sayısı bazı şirketleri de yeni yaptırımlara da zorluyor. Son edinilen bilgilere göre Starbucks koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'deki tüm şubelerini geçici süreyle kapatacak. 

Starbucks açık mı? Starbucks Türkiye çalışıyor mu?

Hatta internet üzerinde dolaşan çeşitli bilgilere göre bazı illerdeki Starbucks şubeleri kepengi çoktan kapattı. Özellikle Ankara'da çoğu Starbucks'ların kapandığı iddiası mevcut. 

Çin'in Wuhan kentinde görülen ve tüm dünyayı etkileyen covid-19 virüsü son olarak Türkiye'de de görüldü. Son açıklanan bilgiye göre Türkiye'deki koronavirüs sayısı 49 oldu. Yaşanan gelişmelerin akabinde dev şirketler tüm dünyada olduğu gibi türkiye'de de önlemler almaya başladı. Özellikle içişleri bakanlığı'nın kafeleri geçici süreyle kapatmasının ardından Starbucks açıklama yaptı ve faaliyetlerini geçici süreyle durdurduğunu açıkladı.

Starbucks açıklama yaptı

Yaşanan son gelişmelerin neticesinde Starbucks açıklama yaptı ve faaliyetlerini durdurduğunu ifade etti. Bugün bazı starbucks şubelerine gidenler kapalı olduğunu fark etmişti. Resmi açıklama starbucks türkiye ayağından gelidi. İşte Starbucks Türkiye'nin koronavirüs açıklaması:

"İçişleri Bakanlığı'nın tedbirleri doğrultusunda 16 Mart 2020 saat 24.00 itibariyle ülke genelinde insanların birbirine yakın olarak bulunabileceği tüm tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, kahvehane, kafe ve kafeterya vb. faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştur. Starbucks mağazalarımızı da geçici olarak kapatmış bulunuyoruz." denildi.

Starbucks açık mı? Starbucks Türkiye çalışıyor mu?

Kafeler kapalı mı?

Koronavirüs salgını sebebiyle her geçen gün artan vakası beraberinde bazı tedbirleri de getirdi. Dün İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs genelgesi ile tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, kahvehane, kafe ve kafeterya gibi mekanların faaliyetlerinin geçici bir süreyle durdurulduğu duyurulmuştu. Bunun üzerine de dev kahve şirketi Starbuks Türkiye'de şubelerin kapacağını müşterilerine bildirdi.