Transhümanizm ne demek? Transhümanizm nedir? Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını beraberinde birçok komplo teorisini de getirdi. 21.yy Dijital Uygarlık; Blockchain, Bitnation, Kripto para, Hacķlenebilir insan, Robot erkek/kadın, Smart şehirler, 4.Sanayi Devrimi, Nötr insan, Singularity, Transhumanizm ve Küreselizm gibi kavramlar hayatımıza girdi. Peki Transhümanizm ne demek, transhümanizm nedir?

Transhümanizm ne demek? Transhümanizm nedir?

Transhümanizm ne demek? Transhümanizm nedir?

Koronavirüs salgınından sonra vatandaşlar bağlantılı olduğunu düşündüğü için transhümanizm ne demek? Transhümanizm nedir? sorularını araştırmaya başladı. İşte cevapları:

"Cebimizde bir organımızdan farksız bir telofon, bileğimizde akıllı bir saat, gözümüzde akıllı bir gözlük hatta beynimize entegre edilmiş çipler. Her şeyimiz bulut teknolojisine yüklenmiş. Sesli komutlara gerek bile duymadan sadece düşünce yöntemiyle hepsini kontrol ediyor, gözümüzün önüne getiriyoruz. Müziklerimiz, filmlerimiz, mesajlarımız, fotoğraflarımız, maillerimiz, randevularımız kısacası her şeyimiz yani hayatımız bulutta. Çok yakında böyle bir gelecek bizleri bekliyor. Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz bu kavramların yansımaları artık gerçek hayatta da yansımaya başladı."

2045 Avatar projesi nedir?

Dmitry Itskov adındaki Rus milyarder, 2045 yılında zihin aktarma yoluyla biyolojik vücuttan sentetik vücuda geçerek ölümsüz olabileceğimizi iddia ediyor. Rus milyarder, 2045 initiative adıyla, 2011 yılında kurduğu organizasyonun sinir arayüzleri, robotlar, yapay organlar ve sistemleri araştırmak için Rus bilim adamları ile birlikte çalıştığını belirtmişti. Eğer gerçekten böyle bir çalışma gerçek olursa insanlık tarihinin en büyük buluşu olabilir. Hatta Itskov o kadar iddialı ki bunun gerçekleşme ihtimalini yüzde 100 olarak görüyor, yoksa bu işe hiç girmezdim diyor. 

Transhümanizm ne demek? Transhümanizm nedir?

Ancak burada bahsedilen ölümsüzlük gerçek anlamda bir ölümsüzlüğümü mü ifade ediyor. Yoksa bu sadece bir tür zihin kopyalama işleminden mi ibaret olacak. 2011'den beri bu projenin ismini zaman zaman duyuyoruz. Her ne kadar bu projeye ilk olarak saçma gözüyle bakılsa da Google'dan destek bulmuştu. Itskov da daha fazla yatırım almak için dünyanın en zengin insanlarına teknolojisini şimdiden satın alma teklifinde bulunmuştu. 

Ray Kurzweil kimdir?

Fütürist ve Google mühendislik direktörüdür. Geçmişten bu yanan teknolojik gelişmelerle ilgili çok farklı tahminlerde bulunmuş ve bunların önemli bir kısmını bilmeyi başarmıştı. Kurzweil'e göre teknolojik tekillik yani yapay zekanın insan zekasını geçmesi 2045 yılına kadar gerçekleşecek. Hatta 2045 yılında yapay zeka insanoğlundan 1000 kat daha zeki olacak. Fakat ölümsüzlüğün bundan da önce bulunacağına inanıyor. O kadar inanıyor ki 71 yaşındaki Kurzweil, yılda 1.6 milyon dolar harcayarak günde 150 vitamin takviyesi hap tüketiyor ve yiyip içtiklerine azami ölçüde önem gösteriyor. Bu sayede kalan ömrünü olabildiğince sağlıklı bir şekilde uzatarak  ölümsüzlük veya hayat süresi uzatan teknolojilere eriştiğimizde hala hayatta olmayı istiyor. 

Ona göre robotların bağışıklık sistemine destek vereceği bir aşamaya varılacak. 

İnsanlık 2.0 kitabı ne anlatıyor?

Google mühendisi Ray Kurzweil'in yazdığı insanlık 2.0 kitabı gelecekle ilgili birçok ipucu barındırıyor. Peki insanlık 2.0 kitabı nedir? Yazarın kaleminden okuyalım:

"Bizi bir sonraki noktaya götürecek bir yolda olmaktan bahsediyoruz. Birinci köprü: Diyet, egzersiz ve güncel tıp ile mümkün olduğunca sağlıklı kalmak. Amaç ikinci köprüye ulaşmak. İkinci köprü (biyoteknoloji devrimi), biyolojiyi hastalıklardan uzaklaştırabiliyor. Ve bu da son değil. Üçüncü köprü, biyolojinin ötesine, nanoteknoloji devrimine gitmek. Bu noktada, bağışıklık sisteminizi güçlendiren nanobotlar ya da küçük robotlarımız olabilir. Tüm hastalığı tanıyan bir bağışıklık sistemi oluşturabiliriz ve yeni bir hastalık ortaya çıkarsa, yeni patojenlerle başa çıkmak için yeniden programlanabilirler." 

Transhümanizm ne demek? Transhümanizm nedir?

Peki transhümanizm nedir?

Son günlerde çokça tartışması yapılan transhümanizm gelişmiş teknolojiyle insanları geliştirebileceğimizi ve bu hamleyi gerçekleştirmekle yükümlü olduğumuzu savunur. Transhümanizm'in arkadasında ana fikir genetik mühendisliği, nano teknoloji, klonlama ve diğer teknolojiler ile ölümsüz bir hayat yaratmanın mümkün olduğu  ve bunun yapılması gerektiğidir. 

Transhümanistler fiziksel, entelektüel ve psikolojik olarak insanları geliştirebilecek ve metafizik boyutlarına taşıyabilecek her türlü bilim ile yakından ilgilenir. Bu terimin ilk kullanılış tarihi 1957'ye kadar uzansada çağdaş anlamı 1980'lerde California tabanlı bir grup gelecek bilimcisi ve bilim adamlarının transhümanist hareketini oluşturmasıyla başlar. 

Kısacası transhümanistler şu anda bilgisayara duygu, davranış, bilinç  yükleme ile uğraşıyor ve insan zekasından daha zeki bir bilgisayar yaratınca ne olacağı merakıyla ilerliyor. 

Kaynak: Kar saçlı adam, 1Sanat1Teknoloji