Yavuz Erkut kimdir? 23 Haziran İstanbul seçimlerini kazanan ve mazbatasını alarak göre başlayan Ekrem İmamoğlu'nun İBB 'deki takım arkadaşları belli olmaya başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu canlı yayında Erkut'un ismini açıkladı. Bu açıklamadan sonra Yavuz Erkut biyografisi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Yavuz Erkut kimdir? sorusuna cevap niteliğindeki özgeçmişi.

YAVUZ ERKUT KİMDİR?

Gazete Damga'nın imtiyaz sahibi Ali Tarakçı'nınTwitter'da duyurduğu son dakika bilgisinde; "10 yıl TÜPRAŞ Genel Müdürlüğü görevini üstlenen, 2015'te yaş haddinden emekli olan ve ardından da Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye temsilciliğini üstlenen Yavuz Erkut, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2. adam statüsünde bulunan Genel Sekreter koltuğuna oturacak" ifadelerini kullandı. 

YAVUZ ERKUT NERELİDİR?

Yavuz Erkut kimdir?

Giresun'da 1955 yılında doğan Yavuz Erkut, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu ve yüksek lisansını Wales Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Erkut, 1979 yılında çalışma hayatına başladığı TÜPRAŞ'ta değişik görevlerde bulunduktan sonra, 2000 yılında katıldığı Opet Petrolcülük'te son olarak Genel Müdür olarak görev yapıyordu.  

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

Ekrem İmamoğlu, 1970`te Trabzon’da doğdu. 

Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 

1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 

2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi

Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

SEO: GÖKTUĞ EFİL



 

Editör: Haber Merkezi