Prof. Dr. Celal Şengör, madene karşı çıkan çevrecilere zır cahil demiş ve "Kovun bunları" demişti.

Yurt dışından getirilen telefonlar için yeni düzenleme! Yurt dışından getirilen telefonlar için yeni düzenleme!

Şengör'e Türkiye Ormancılar Derneği'nden çok sert açıklama geldi. Açıklama şöyle:


"Bugüne kadar Madencilik yapılan alanlardan Rehabilitasyona tabi tutulan ve eski haline dönüştürülen  tek bir örnek olmadığını BİLMEMEK ve GÖRMEMEK ZIR CAHİLLİK’tir,

Bu alanların fiili olarak orman olmasa da halen istatistiklerde orman olarak gösterildiğini görmemek ZIR CAHİLLİK’tir.

Her yıl Orman Yangınlarıyla kaybedilen orman alanlarının 4 katından fazlasını Dumansız Yangın diye bilinen ormancılık dışı amaçlarla tahsisi yapılan alanlar (ki madencilik uygulamaları bu tahsislerin içinde önemli yer kaplar) nedeniyle kaybedildiğini görmemek ZIR CAHİLLİK’tir.  

Kazdağlarının %80’nin, Muğla ormanlarının %65’nin, Ordu’nun %91’inin ve hemen hemen ülkemizin birçok ilinde bu oranlardaki orman alanlarına Madencilik için Ruhsat verildiğini görmemek ZIR CAHİLLİK’tir.

2004-2022 yılları arasında sadece Madencilik için yaklaşık 150 bin ha orman alanın bu vahşi uygulama ile artık yok olduğunu ve tekrar bir orman ekosisteminin oluşması için yüzyılların gerektiğini bilmemek ZIR CAHİLLİK’tir.

Ormanlarımızın yapılan bu Tahsislerle parçalanarak her yıl ciğerlerimizi yakan orman yangınlarına neden olduğunu görmemek ZIR CAHİLLİK’tir.

Ormansızlaşmayla sadece ormanların yok olmadığını, ormanların sağladığı ekosistem hizmetlerinin de ortadan kalktığını, iklim değişikliği ile birlikte şiddetini arttıran sel ve taşkın felaketlerinin ve heyelanların arttığını gören ve toprağına, suyuna, ormanına, doğasına sahip çıkan, ülkemizin dört bir yanındaki bu vahşi uygulamalara karşı duran Artvinden Rize İkizdereye, Kazdağlarından Muğla Akbelene ses verenler, mücadele eden kuruluşlar, STK’lar, Bilim insanları, Doğaseverler, Çevreciler, duyarlı tüm insanlar ZIR CAHİL, sadece siz Bilim İnsanı ve sadece siz Akıllısınız ÖYLE Mİ?"

Editör: Gürel Yurttaş