Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliklerine Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen ve Prof. Dr. Münire Kevser Baş atandı.

Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen kimdir?

1964 yılında Ordu’da doğan Hayrunnisa Bolay Belen, 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.  

1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim dalında Nöroloji İhtisasını ve 1999 yılında Hacettepe Üniversitesinde Nörobilim Doktorasını tamamlamıştır. 

İngiltere’de nöroradyoloji ve nöropatoloji üzerine çalışan Dr. Bolay, Harvard Üniversitesi Massachusetts General Hospital’da migren başağrısı üzerine deney-sel ve klinik alanda araştırmalar yapmıştır. 

2002 yılında Nature Medicine Dergisinde yayınlanan çalışması kortikal yayılan depresyon dalgalarının migren başağrısını nasıl tetiklediğinin anlaşılmasını sağlayarak bu alanda çığır açmıştır. Ağrı mekanizmalarının aydınlatılmasına odaklanan deneysel ve klinik çalışmalarını Türkiye’ye döndükten sonra Gazi Üniversitesi bünyesinde sürdürmüştür.  
‘Migren başağrısı ve beyin damar hastalıkları konularında uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları’ nedeniyle 2004 TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülünü almıştır. Dr. Bolay’ın aralarında TÜBİTAK Liselerarası Fizik ödülü, Amerikan Anjioloji Genç Araştırmacı ve Avrupa Nöroloji Derneği Araştırma Ödülünün de sayılabileceği ulusal ve uluslararası çok sayıda ödülü bulunmaktadır. 

Migrenin oluşum mekanizmalarına yönelik sürdürdüğü deneysel ve klinik çalışmalarıyla, Dr. Hayrunnisa Bolay uluslararası başağrısı topluluğunda bilimsel saygınlığı ile yer almaktadır. Başağrısı ile ilgili klasik kitaplara bölümler yazmıştır. Uluslararası makalelerine SCI da 3000 civarında atıf yapılmıştır.

Editör: Grlyrtts