Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliklerine Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen ve Prof. Dr. Münire Kevser Baş atandı.

Prof. Dr. Münire Kevser Baş kimdir?

1971 yılında Kayseri’de doğdu. 

Lisans öğrenimini (1996) Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde, yüksek lisans (1999) ve doktora (2005) çalışmalarını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı. 

Çalışma alanıyla ilgili araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere 2000 yılında Ürdün’de; misafir öğretim üyesi olarak 2004-2006’da Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi’nde bulundu. 
1996-2010 yılları arasında MEB bünyesinde öğretmen olarak çalıştı. 2010 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. 

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.. Aynı zamanda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Aile ve Toplum Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü.

Diriliş Taşları -Sezai Karakoç’un Düşünce ve Sanatında Temel Kavramlar- adıyla yayınlanmış olan doktora tez çalışması, 2008 yılında Türkiye Yazarlar Birliği İnceleme Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca yazarın Sezai Karakoç Şiirinde Metafizik Vurgu, Çocuk ve Allah’ın Poetikasının İzinde, Metin ile Hayat Arasında Sancılı Bilinçler-Cihan Aktaş Romanında Yeni Dindar Kadın isimli kitapları ile modern Türk edebiyatı alanına ilişkin makaleleri bulunmaktadır.