Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin efsane isimlerinden ‘Puşkaş Ergun' olarak tanınan Ergun Öztuna'yı hayatını kaybetti.

1956-63 ile 1964-65 sezonlarında Fenerbahçe'de oynayan Öztuna, 3 kez de şampiyonluk yaşadı.

Ergun Öztuna için yarın Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde saat 10.45'te tören düzenlenecek. 

Ergun Öztuna’nın cenazesi, öğle namazına müteakip Karacaahmet Şakirin Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Fenerbahçe Kulübü şu açıklamayı yaptı:

“Türk futbolunun ve Fenerbahçemizin unutulmaz ismi ‘Puşkaş Ergun' lakabıyla tanınan eski futbolcumuz Ergun Öztuna'yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Merhum Ergun Öztuna'ya Allah’tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz.”

ERGUN ÖZTUNA KİMDİR?

16 Ağustos 1937 tarihinde Manisa'da dünyaya geldi. 

Futbola Akhisar'da başladı. Eğitimine Karşıyaka Lisesinde devam etti ve Karşıyaka Spor kulübüne transfer oldu. Kısa zamanda İzmir Karması'nın değişmez oyuncusu oldu. 

İzmir'de oynanan Macaristan maçı sonrası, beğendiği oyuncu sorulan dünyaca ünlü Ferenc Puskas'ın "Ergun diye genç bir çocuk var onu beğendim." demesi ülke genelinde tanınmasını sağladı. 

Karşıyaka'da oynadığı futbol, 1956 yılında henüz 17 yaşındayken Fenerbahçe'ye transfer olmasında etkili oldu. 1956-57 sezonunda en centilmen futbolcu ödülünü aldı. 1959 yılında 
Fenerbahçe'nin Türkiye Profesyonel Ligi'ndeki ilk golüne imzasını attı. Sarı-lacivertli forma ile 2 İstanbul Ligi, 1 Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Fenerbahçe taraftarı yüksek tekniği nedeniyle ona "Puşkaş" lakabını taktı.

1963 yılında Bursaspor'un 1. Lig'deki ilk golünü de Ergun Öztuna kaydetti. Avusturya'da Austria Klagenfurt, Bursaspor, Karşıyaka ve Nazillispor'da kısa süre oynadıktan sonra, 1964'te Fenerbahçe'ye geri döndü. Kısa bir süre Rizespor'a kiralık olarak giden Öztuna, yaşadığı sakatlıklar ve ağır menisküs ameliyatları nedeniyle 1971 yılında futbolu Fenerbahçe'de noktaladı.

2010 yılında Fenerbahçe'nin 3000. golünü atan Alex de Souza ile 1. golünü atan Ergun Öztuna'nın formaları yapılan bir törenle Fenerbahçe Müzesi'ne konuldu.

Milli futbol takımında yardımcı teknik adam olarak görev yaptı. Fenerbahçe'nin 1988-89 sezonundaki 103 gollü şampiyonluğunda yardımcı teknik adam olarak görev yaptı. 1980-81 yıllarında Çengelköy'ü ilk şampiyonluğuna ulaştırdı.

Editör: Grlyrtts