Ermenistan ile ABD’nin ortak düzenlediği "Eagle Partner 2023" askeri tatbikatı başladı.Ermenistan'ın başkenti Erivan yakınlarındaki "Zar" ve "Armavir" Eğitim Merkezi Üssü’nde başlayan tatbikata yaklaşık 85 ABD askeri, 175 Ermeni askeri katılıyor.

Kaza mı suikast mı? Reisi kimdir? İran'da şimdi ne olacak? Kaza mı suikast mı? Reisi kimdir? İran'da şimdi ne olacak?

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD ile ortak düzenlenen "Eagle Partner 2023" tatbikatının 9 gün süreceği ve 20 Eylül'de sona ereceği belirtilirken, tatbikatın amacının, Ermeni güçlerini uluslararası barışı koruma misyonlarına katılmaya hazırlamak olduğu duyurulmuştu.

Ermenistan'ın ABD ile ortak tatbikatları Rusya'nın tepkisini çekerken Rus tarafı bu tatbikatı derinlemesine inceleyeceklerini ve durumu takip edeceklerini açıklamıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD-Ermenistan tatbikatına ilişkin yaptığı açıklamada, "Ermenistan'ın hangi hedefleri izlediğini anlamamız gerekiyor ve bunu diyalog içinde yapacağız. Moskova Erivan'ın yakın ortağı olmuştur ve olmaya devam edecektir, sorunlar olabilir ama bunların diyalog çerçevesinde çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını büyük ölçüde kurtardığı Karabağ'da, Ermenistan kontrolündeki bölgede düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimine, Bakü tepki göstermişti. Bu nedenle bölgede askeri hareketlilik de artmıştı. Gerginliğin arttığı dönemde tatbikatın yapılması dikkatleri çekti.

Editör: Nehir Durdağı