Rusya'dan Türkiye'deki gaz merkezi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak "Gazprom, Türkiye'deki gaz merkezi için Türk meslektaşlarımızla aktif şekilde çalışıyor." ifadelerini kullandı. Novak tarih de verdi.

Novak, "Türkiye'deki gaz merkezi, gaz fiyatlandırma mekanizması için araçlar sağlayabilir. Türkiye'deki gaz merkezi ile ilgili karar 2023'te bekleniyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GAZ REFERANS FİYATLARI ÜLKEMİZDE BELİRLENECEK

Putin, "Avrupalı tüketiciler için doğal gaz fiyatı büyük oranda Türkiye'deki merkezde belirlenecek. Avrupa'nın kendi merkezlerinde olanlar çılgınca" diyerek teklifini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

"Amacımız, ülkemizi en kısa sürede doğalgaz referans fiyatının oluştuğu küresel bir merkez haline dönüştürmektir. Değerli dostum sayın Putin'le önemli görüşmelerimiz oldu. Adımlarımızı attık, atıyoruz. Ülkemizi gaz referans fiyatının belirlendiği ülke yapacağız. Böylece, özellikle Trakya doğal gazda, LNG'de bir hub haline gelecektir. Halen toplamda 20 milyar dolarlık yatırımın sürdüğü nükleer güç enerjisini de bu tabloya eklediğimizde artık enerji alanında bambaşka bir seviyeye yükseleceğiz."

Editör: Haber Merkezi