05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SAĞLIK ABD ve Çin'in koronavirüsü oyunu

ABD ve Çin'in koronavirüsü oyunu

İlk kez Çin'in Wuhan kentinde görülen ve neredeyse tüm dünya üzerinde etkili olan koronavirüsü için komplo teorileri üretilmeye devam ediyor. Gündelik hayatta en çok konuşulan konuların başında gelen korona virüsü için Çin'den yapılan son açıklama akıllarda soru işareti bıraktı.

Çin başta olmak üzere, İran ve İtalya'da yoğun olarak görülen koronavirüsü, beraberinde ölümleri de getirdi. Söz konusu ülkeler salgın için birçok önlem aldı. Özellikle Çin'in koronavirüsü engellemek için attığı adımlar dikkat çekiciydi. Ancak son yapılan açıklamada Wuhan'daki özel hastanelerin kapatıldığı belirtildi. Kapatılan özel hastanelerin ABD ve Çin arasında imzalanan yeni ticaret anlaşmasından sonra gerçekleşmesi ve son 24 saatte yalnızca 19 koronavirüs vakasının görülmesi ise akıllarda soru işareti oluşturdu

ABD ile Çin arasında ticaret anlaşması

Dünya'nın iki süper gücünün arasındaki ticaret savaşları geçtiğimiz günlerde imzalanan birinci faz ticaret anlaşmasından sonra nispeten iyileşme gösterdi. İki ülke tarafından imzalanan bu anlaşmadan sonra Çin'de görülen korona virüsü sayısında da azalmalar görüldü. Son 24 saatte sadece 19 vaka tespit edildi. Çin, aldığı tedbirleri kısmen hafifletti. Özel hastanelerdeki koronavirüsü alanlarını kapattı. Yürürlüğe giren işbu anlaşmadan sonra yaşanan gelişmeler, vatandaşlar tarafından koronavirüsün ABD ve Çin tarafından tezgahlanan bir oyun mu?  şeklinde yorumlara sebebiyet verdi.

Çin ve ABD arasındaki ticaret anlaşması 15 Ocak tarihinde imzalanmıştı.

Trump uzmanları gönderiyoruz demişti

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'de görülen ve hayatı durma noktasına getiren korona virüsünden sonra yeni bir adım atarak Dünya Sağlık Örgütü uzmanlarını Wuhan bölgesine göndermişti. Trump, "Çin ile yakından çalıştığımızı söyleyebilirim. Oraya en iyi uzmanlarımızı gönderiyoruz.Virüsün Çin'in ABD mallarını satın almasını etkileyeceğini sanmıyorum. Çin virüsü yok etmek için çok çalışıyor, biz de onlarla iletişim halindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *