Birleşik Arap Emirlikleri’nin en popüler emirliği olan Dubai, sadece turistlerin değil, bu emirlikte çalışmak isteyen doktorların da ilgisini çekiyor. Ancak bireysel başvuru yapanların ya da bireysel danışmanlarla süreci yürütmek isteyen doktorların reddedildiği haberleri geliyor. Dubai’de ve Katar’da doktor olarak çalışmak isteyenlerin bu hayallerini fırsat bilenler, süreci doğru yönetemediği için hekimlerin denklik hayallerini yıkıyor.

Dubai’de ve Katar’da çalışmak isteyen hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının denklik ve insan kaynakları hizmetini sağlayan www.dubaidedoktorluk.com ’dan Taha Yılmaz, sorularımızı yanıtladı. Yılmaz, Dubai’de ve Doha’da doktor olmak isteyenlerin kendilerine yetki vermesi durumunda bütün işlemleri başarıyla sonuçlandırdıklarını belirtiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai, Abudhabi, Sharjah, Ras Al Khaimah ve Ajman gibi emirliklerinde ve Katar’ın Doha şehrinde hekim olmak isteyen doktorların ya da fizyoterapist, eczacı, hemşire ve psikolog olarak çalışmak isteyen sağlık personellerinin mutlaka denklik alması gerekiyor. Çünkü denklik almadan iş başvurusuna başlayan sağlık çalışanları, dolandırıcıların tezgahına düşüp parasını kaptırabiliyor. Zaten denklik almadan bu ülkelerde çalışmanın imkansız olduğu biliniyor.

Katar’da doktorluk ve Dubai’de doktorluk için denklik işlemlerini başlatanların da, denkliklerini alanların da sayısı sürekli artıyor. Türkiye’deki koşulları yetersiz bulan sağlık çalışanları, Birleşik Arap Emirlikleri veya Katar’da çalışmayı bir fırsat olarak görüyor. Özellikle doktorlar ve diş hekimleri, döviz kuru karşısında sürekli eriyen aylık gelirlerini arttırabilmek için denklik almayı hedefliyor. Türk Tabipler Birliği de yurtdışında doktor olarak çalışmak isteyen doktor sayısında adeta bir patlama olduğunu belirtiyor.

Editör: Haber Merkezi