İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi SAĞLIK Minik Berra hem lösemiyi yendi hem yeni yaşını kutladı

Minik Berra hem lösemiyi yendi hem yeni yaşını kutladı

Samsun'da 2,5 yıldır lösemi tedavisi gören 5 yaşındaki Berra Akarsu, tedavisinin tamamlandığı gün hastaneden taburcu edildi. Aynı gün doğum gününü de kutlayan Berra, ailesinin hazırladığı sürprizle trampet takımı ve araç konvoyu eşliğinde evine götürüldü.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Samsun'un Atakum ilçesinde yaşayan 5 yaşındaki Berra Akarsu, yaklaşık 2,5 yıldır mücadele ettiği lösemiyi yenerek doğum gününde hastaneden taburcu edildi.

Lösemi teşhisi konulmasının ardından uzun bir tedavi sürecine başlayan Berra, özel hastanede gördüğü tedavinin tamamlanmasıyla sağlığına kavuştu. Ailesi ise küçük kızlarının hem hastalığı geride bırakmasını hem de doğum gününü unutulmaz bir şekilde kutlamak için sürpriz hazırladı.

HASTANE ÇIKIŞINDA BÜYÜK SÜRPRİZ

Berra'nın babası Murat Akarsu, annesi Nazlı Akarsu ve ablası Miray Akarsu, taburcu olacağı gün hastanenin önünde hazırlık yaptı. Aile ve yakınları, tedavisini tamamlayan Berra'yı trampet takımı ve palyaço gösterisiyle karşıladı.

Şarkıların söylendiği kutlamada gökyüzüne çok sayıda balon bırakıldı. Tedavisi tamamlanan Berra, üzerinde "Lösemi bitti, Berra kazandı" yazan otomobile bindirildi.

Küçük kız, yaklaşık 40 araçtan oluşan konvoy eşliğinde Körfez Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada düzenlenen kutlamada Berra'nın lösemiyle verdiği mücadeleyi kazanması ve yeni yaşı birlikte kutlandı.

"İKİ SEVİNCİ BİR ARADA YAŞIYORUZ"

Berra'nın babası Murat Akarsu, gazetecilere yaptığı açıklamada yaklaşık 2,5 yıldır zorlu bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Tedavi döneminin kendileri için uzun ve meşakkatli olduğunu belirten Akarsu, "Darısı inşallah Türkiye'de ve dünyada lösemi tedavisi gören bütün çocuklarımızın başına. Çok farklı bir duygu. Bu süreçte beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan bütün arkadaşlarımıza, eşimize, dostumuza ve akrabalarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Berra'nın doğum gününün de bugün olduğunu belirten Akarsu, tedavinin tamamlanmasıyla iki büyük mutluluğu aynı anda yaşadıklarını söyledi.

Akarsu, "Hesaplasak belki bugüne denk gelmezdi. Biz bu hastalığa Berra 2,5 yaşındayken yakalandık. Bugün 19 Ağustos ve Berramızın doğum günü. İki sevinci bir arada yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"BİRLİKTE BAŞARDIK"

Berra'nın annesi Nazlı Akarsu da yaklaşık 2,5 yıl süren tedavi döneminin sabır gerektirdiğini belirtti.

Bu süreçte mücadeleden vazgeçmediklerini dile getiren Nazlı Akarsu, Berra ile birlikte kendilerinin de bu zorlu dönemi geride bıraktığını ve mücadeleyi kazandıklarını ifade etti.