Instagram üzerinden yayın yapan 'Denetle' sayfasının geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımında hasat yeri Suriye olarak belirtilen sarımsağın üzerinde yerli üretim yazması dikkat çekti.

Yapılan paylaşım sonrası olaya birçok kişi büyük tepki göstererek, Suriye'de toplanan ürünün Türkiye'de paketlenmesinden dolayı yerli üretim yazıldığını ve vatandaşın kandırıldığını belirtti. 

Vatandaş tepki gösterdi

'Denetle' sayfası, "Hasat yeri: Suriye. Ürün: Yerli üretim. Menşei Suriye demek istediniz herhalde? Suriye'yi ne zamanda bu yana vatan toprağımıza kattık" diyerek Tarım Bakanlığı'nın Instagram hesabını etiketledi. Olayla ilgili yorum yapan binlerce sosyal medya kullanıcısı, Türkiye ve dünyadaki asıl üretim yeri Kastamonu Taşköprü olan sarımsağın neden ithal edildiğini ve Türkiye'de üretimin neden yapılmadığını söylerek tepki gösterdi.

Tavuğun içinden idrar torbası çıkmıştı

Gıda ürünleri konusunda denetimlerin artırılması gerektiğini her fırsatta dile getiren 'Denetle' sayfası, geçtimiz günlerde de yine bir paylaşımda bulunmuş ve Banvit marka tavuğun temizlenmeden paketlendiğini ve içinden idrar torbası çıktığını fotoğraflarla yayınlamıştı.

Kaynak: Denetle.com.tr

Editör: Haber Merkezi