Galatasaray, Süper Lig'de şampiyonluğunu geçen hafta ilan etmişti. Sarı kırmızılı takım sezonun son maçında Fenerbahçe'ye de fark attı ve görkemli bir galibiyet aldı. Fenerbahçe'nin bu yenilgiyle ikincilik şansı da tehlikeye girdi. Beşiktaş, son hafta oynayacağı maçta Konyaspor'u yenerse ligi 2. bitirecek, Fenerbahçe 3. sıraya inecek.

Abdulkadir Bitigen'in yönettiği maça Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Berkan Kutlu, Torreira, Zaniolo, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Icardi onbiriyle çıkan sarı kırmızılı takım rakibi karşısında her iki yarıda da üstün oynadı.

Fenerbahçe ise İrfan Can Eğribayat, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Szalai, Peres, Arao, Zajc, Arda Güler, Rossi, Valencia, Batshuayi onbiriyle başladığı maçta etkili olamadı.

28. dakikada sarı-kırmızılılar öne geçti. Orta sahada Barış Alper'in kafayla indirdiği topu önüne iyi alan Zaniolo, uzun mesafe kat ederek ceza sahasına kadar sokuldu. Hafif sol çaprazdan ceza sahasına giren İtalyan yıldız sol ayağıyla çok sert bir şut çıkararak fileleri havalandırdı: 1-0.

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Galatasaray'dı. 61. dakikada gole giden Zaniolo'yu düşüren Luan Peres kırmızı kart görünce Fenerbahçe oyundan iyice düştü.

71. dakikada Kerem'in ortası ceza alanını karıştırdı. Topu önünde bulan Mauro Icardi, topu filelere yolladı: 2-0.

Sahanın yıldızı Zaniolo, 79. dakikada tekrar sahneye çıktı ve ceza alanı dışından sert bir şutla ağları havalandırdı: 3-0.

Sarı kırmızılılar bitiş düdüğü ile birlikte Nef Stadı'nı dolduran taraftarlarıyla birlikte şampiyonluk kutlamalarına başladı.

Editör: Grlyrtts