05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SANAT Limak Filarmoni Orkestrası yurt dışındaki ilk konseri ile Barselona’da

Limak Filarmoni Orkestrası yurt dışındaki ilk konseri ile Barselona’da

Limak Filarmoni Orkestrası, Barselona’daki ilk yurt dışı konserini Katalan Müzik Sarayı’nda gerçekleştirdi. Akdeniz ezgileriyle dolu gece, sel mağdurlarına destek sağladı.

Limak Filarmoni Orkestrası, tarihi Palau de la Música Catalana’da (Katalan Müzik Sarayı) verdiği konserle yurt dışındaki ilk sahnesine çıktı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu ünlü mekanda, orkestra Akdeniz'in büyüleyici ezgilerini Barselona'nın kültürel kalbiyle buluşturdu. Dünyaca ünlü sanatçıların sahne aldığı gece, Akdeniz’in ortak kültür ve müzikal mirasına adandı.

Limak Şirketler Grubu’nun destekleriyle gerçekleşen konser, Akdeniz'in zengin müzikal mirasından esinlenerek hazırlanan özel bir repertuvar sundu. Limak Filarmoni Orkestrası’na, Katalonya’nın seçkin topluluklarından Vallés Senfoni Orkestrası’nın müzisyenleri de eşlik etti. Konserde operanın klasik aryaları, çağdaş eserler ve geleneksel halk ezgileri seyircilerin büyük beğenisini topladı. Konserden elde edilen gelirin, İspanya'nın doğu ve güney bölgelerinde etkili olan sel felaketi mağdurlarına bağışlanacağı açıklandı.

Konser, Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir, Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci, Barselona Spor Kulübü Başkanı Joan Laporta ve Palau de la Música Başkanı Joaquim Uriach gibi seçkin konukların katılımıyla gerçekleşti. Geceye ayrıca iki ülkenin iş, sanat ve medya dünyasından pek çok isim katıldı. Limak Filarmoni Orkestrası'nın “Akdeniz'in Büyüleyici Melodileri” adlı konseri, Akdeniz’in sanatsal mirasını Barselona’ya taşıyarak iki ülkenin kültürel bağlarını güçlendirmeyi amaçladı.

Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, bu konserin hem sosyal yatırımlar hem de kültürel iş birlikleri açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Özdemir, Limak’ın Barselona’ya olan bağlılığını ve Katalan kültürüne katkılarını “Bu yıl Katalan Müzik Sarayı ile yaptığımız iş birliği, kültürler arası bir köprü kurma yolunda atılan önemli bir adım” diyerek vurguladı. Aynı zamanda Limak'ın Barselona'nın ikonik yapılarından Spotify Camp Nou Stadı'nda yürüttüğü yenileme çalışmalarına dikkat çekerek, bu projelerin Katalan mirası ve kültürel değerlere saygı çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Özdemir, Limak Vakfı liderliğinde hayata geçirilen "Global Engineer Girls" (GEG) programının kısa süre içinde İspanya’da da başlatılacağını duyurdu. Türkiye'nin “Mühendis Kızları” projesinin küresel bir sosyal sorumluluk hareketine dönüşmesinin ardından, GEG'in dört ülkede başarıyla sürdürüldüğünü ve bu eğitim projesinin İspanya'da da genç kadın mühendislerin yetişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Limak Şirketler Grubu, Katalan Müzik Sarayı’na verdiği destekle “Palau Vincles” adlı sosyal projeye de katkı sağlıyor. Bu programla, çocuklar ve gençlerden oluşan koro çalışmaları desteklenerek sosyal entegrasyon ve sanatsal kapsayıcılık teşvik ediliyor.

Bu unutulmaz geceyle Limak Filarmoni Orkestrası, sanat yoluyla kültürel miraslara dokunma ve dünya çapında sosyal projelere imza atma hedefini uluslararası sahaya taşımış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *