Biden 2 ülkeyi yabancı düşmanı ilan etti: "Göçmenleri istemiyorlar" Biden 2 ülkeyi yabancı düşmanı ilan etti: "Göçmenleri istemiyorlar"

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail Gazze'ye 40 gündür bomba yağdırıyor. Bölgeyi adeta kan gölüne çevirerek çocuk kadın demeden binlerce Filistinliyi katleden İsrail savaşı genişletme planını da devreye soktu. Sıcak çatışmaların yaşandığı Lübnan'ı açık açık tehdit eden İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, "Operasyon hazırlıkları yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

GENELKURMAY BAŞKANI LÜBNAN'I AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

Gazze'ye ölüm saçan İsrail ordusu, çatışmaların sıçradığı Lübnan'ı resmen tehdit etti. Sıcak çatışmaların yaşandığı kuzeydeki bir komuta merkezini ziyaret eden İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, "Kuzey için operasyon planları hazırlıyoruz. Hedefimiz güvenliği sağlamak" ifadesini kullandı.

"GAZZE ŞERİDİ'NDE YAPTIĞIMIZI BEYRUT'TA DA YAPARIZ"

İsrail, 7 Ekim sonrası Gazze Şeridi çevresini ve Hizbullah ile sıcak çatışmaların başladığı kuzeyde Lübnan sınırındaki 4 kilometre mesafelik yerleşim alanlarını boşaltmıştı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaptıklarını Beyrut'ta da nasıl yapacaklarını bildiklerini belirterek "Buradan Lübnan vatandaşlarına söylüyorum, Gazze'deki vatandaşların beyaz bayraklarla kıyı boyunca yürüdüğünü ve güneye doğru ilerlediğini görüyorum" demişti.

Editör: İrem Nur Kaya