Diyarbakır ve İstanbul’da ikinci el araç almak ya da satmak isteyen kişileri ‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandıran şebekeye yönelik polisin düzenlediği operasyonda 20 şüpheli tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince ikinci el araç alışverişi yaparken dolandırılan mağdurların şikayeti üzerine çalışma başlatıldı.Şüphelilerin Diyarbakır ve İstanbul’da ‘Sazan sarmalı’ yöntemiyle otomobil dolandırıcılığı yaptığı tespit edildi.

Şebekenin ikinci el araç ilanı veren kişiyi arayıp araç satın almak istediğini belirterek görüşmek istediğini aynı ilan ile aracı satılık olarak internete vererek farklı alıcıyla uygun fiyata anlaşıp görüştüğü ortaya çıkarıldı.

AK Partili eski belediye başkanı tutuklandı AK Partili eski belediye başkanı tutuklandı

Şebekenin aynı zamanda alıcı ile satıcıyı görüştürüp notere geleceğini parayı da kendi hesabına atmasını söylediği belirlendi.

Kimlikleri belirlenen şüphelilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonla 20 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şebeke üyelerinin hesaplarında inceleme yaptı.

Polis tapu sigorta kayıtları, banka hesap hareketleri, şirket varlıkları, şans oyunları gelirleri, kara, hava ve deniz taşıtları ile kripto para varlıklarını araştırdı. Şüphelilerin suçtan elde ettikleri değerlendirilen 2 daire, 1 iş yeri, 1 depo, 2 araç olmak üzere toplam 9 milyon 200 bin TL değerindeki taşınır ve taşınmazına el kondu.

Şebekenin elde ettiği paraları dövize çevirirken görüntüleri  tespit edildi. Operasyonda adreslerde yapılan aramalarda bulunan ruhsatsız tabancalar ve telefonlara da el konuldu.

Editör: Nehir Durdağı