S.Peker’in, hükumeti sallamak için kullandığı done ile fena vuruldular. İttifakın önünü açmayı, Peker’in twit hesabında yayınlanan anketten anlıyoruz. O anlattıkça, ittifakın oy oranı artmış.

Neyse efendim S.Peker’in Sezgin B. Korkmaz’ın oteline çöktüler diye başlattığı yaygaranın sonunda, SBK’ya tutulan projektörden anladık ki adam da yok yok. ABD’li ortakları ile naylon fatura üzerinden ABD’yi 500 milyon dolar dolandırmış.

Kara paranın 133 milyon dolarını Türkiye’ye getirilmiş. Geçtiğimiz 18 Nisanda düzenlenen gizli ibareli iddianame, Sezgin Baran K. Avusturya’da yakalanınca gizlilik ibaresi kalkıyor ve dava 21 Haziranda açılmış (2021) ABD, her bir doların peşinde.

“İddianamede aklanan paraların ne kadarının hangi şirket ve birey hesabında kullanıldığına ilişkin listelenen iddialar ve meblağlar da var” deniliyor. Sezgin B. Korkmaz sadece ABD’yi değil ortaklarını da dolandırmış.

Onları kurtarmak vaadi, gerçekçi bulunmamış iddianamede. 21 Haziranda "kara para aklamak ve yargıyı engellemek" suçlamasıyla dava açıldı. On ayrı suçlama var. Her bir para transferi için 20 yıl, yargıyı engellemekten de 5 yıl talep edilmiş.

Toplamda 225 yıl. Burada açgözlüleri korkutacak tek husus, Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD ile anlaşma yolunu seçip, bildiklerini anlatarak az ceza ile kurtulması. Hak edilmemiş ödemeler “sanık Korkmaz'ın yönlendirmesiyle, yaklaşık 133 milyon doları, Korkmaz'ın Lüksemburg ve Türkiye'deki hesaplarına aktarılmış.”

Dolandırıldıklarını anlayan ve az ceza ile kurtulmak isteyen Kingston kardeşler itiraf etmiş paranın bir kısmının SBK bağlantılı şirketlere gittiğini. Derken Yılmaz Özdil’in gündeme getirdiği ABD’de görülen Borajet davası var.

Borajet’in eski sahibi Y. Ayaslı satışla ilgili “kapsamlı gasp” suçlaması davası açmış..Ayaslı hakkında FETÖ’cü suçlaması yapıldığı, ithamlara uğradığı ve satın alan finansörlerin şu an kara para aklamada yargılanacak SBK ve Kingston kardeşler olduğunu görüyoruz.

Adı Artı 1 tv finansörlüğünde geçen Ekim Alptekin ve Sezgin Baran K. “iş ortaklığımız” yok diyor. Oysa Sezgin Baran’ın önünü açan Ekim A. Türkiye-ABD İş Konseyi'nin (TAİK) Başkanı, Aslı Aydıntaşbaş’ın eski eşi Ekim Alptekin muhtemelen davadan temizleneceğini öngörüyorum.

Yoksa karşılıklı reddetmezlerdi. Bunca karanlık ilişkide, kimin eli kimin cebinde tam netleşmeyecek olsa da biliyoruz ki, hedef ülke Türkiye aleyhine her kim kimlerle çalışıyor, pis boğazı için menfaat ilişkisine giriyorsa ortaya dökülmeli. Kabus sona ermeli.

Not: Jet hızıyla Ekim Alptekin’e ulaşılmış..”Artı1 kurulurken para vermedim” diyor. Artı 1 tv’nin en önemli fonksiyonu Gezi olaylarını canlı vermesiydi. Bu arada işi “bağımız yok” noktasına taşıyan Korkmaz ve Alptekin hakkında bir anektod: “SBK Holding, geçmişte Ekim Alptekin başkanlığındaki Türk- Amerikan İş Konseyi'nin üyesi ve önemli sponsorlarından birisiydi. 2017 Mayıs ayında konseyin düzenlediği konferansta Korkmaz "Bulunduğum yere sayesinde geldim." diyerek Alptekin'e teşekkür etmişti.” Artı 1 tv’ye kuruluşunda para verdiğini, pişman olduğunu söyleyen de Ekim Alptekin. Bunlar medyada açık kaynaklarda yazıyor.