ATA İttifakı'nın ikinci tur için kime destek vereceği merak konusu olmuştu. İttifak cumhurbaşkanı adayları ile görüşmeler gerçekleştirmiş fakat görüş birliğine varamamıştı. Dağılan ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı.

Oğan'ın destek kararı birçok kesim tarafından sert eleştirilere sebep oldu. Konuya ilişkin paylaşımda bulunan gazeteci Nagehan Alçı da İttifak ortaklarının farklı adayları destekleme kararının bilinçli olduğunu yazdı.

SESSİZLİĞİNİ ALÇI'NIN PAYLAŞIMIYLA BOZDU

Alçı paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Aşırı-sağcı siyasetçi Ümit Özdağ-Sinan Ogan, alenen aralarında bilinçli rol paylaşımı yaparak bir yandan Cumhur İttifakı’nı diğer yandan Millet İttifakı’nı esir etme projesi içindeler. Özdağ ve Ogan resmen danışıklı dövüş yapıyor…Yüzde 5 oy ile, Yüzde 95 insanı kilitliyorlar.

'PLANA SADIK KAL'

Alçı'nın paylaşımının ardından Oğan, destek kararının açıkladığı günden sonra ilk kez sessizliğini bozdu. Alçı'ya yanıt veren Oğan şunları söyledi:

Nagehan hanım, öncelikle tanımlamanızı doğru yapın lütfen. Bizler Türk milliyetçisi insanlarız. Türk milliyetçiliği her türlü aşırılığı reddeder. İkinci olarak da biz Cumhur ittifakıyla ilkeler bazında bir birliktelik kurduk. Bu ilkeler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de temel ilkeleridir. Bundan neden rahatsız oldunuz? Kimsenin kimseyi esir aldığı falan yok, fazla komplo teorisine kaptırmışsınız kendinizi. Uzun lafın kısası; Plana sadık kal!