Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, katıldığı televizyon programında diğer cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Oğan, Habertürk'te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Son düzlüğe girdiğimizde ipi göğüslemek istiyoruz. Kademeli bir artışı öngördük. Her şey planladığımız gibi gidiyor.

Medya Muharrem Bey'i tüketti. Medya hızlı girdi Muharrem Bey meselesinde. Sayın İnce'nin medyada bir takım şeyler oldu. Fatih Altaylı programında düşüş yaşadı, Babala TV'de öğrencilerle girdiği diyalog. Sakinliği bıraktığınız anda karşınızda iki kitle var. Cumhur ve Millet İttifakı. Sizin açığınızı arayan ciddi sosyal medya bloğu var.

Biz birinin oyunu bölmüyoruz; bize ait orana sahip çıkıyoruz. Muharrem Bey CHP Genel Başkan adayıydı. En son CHP'nin cumhurbaşkanı adayıydı. Oy kitlesinin ana eksenini CHP seçmeni oluşturuyor. CHP'nin adayı var. Sayın Erdoğan da siyasal İslam ve muhafazakar kitlenin adayı. Türkiye'nin siyasal yelpazesi içinde Türk milliyetçileri, Atatürkçüler gerçeği var. Bu kitlenin adayı yoktu. Türk milliyetçileri ne milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım diyen Erdoğan'a ne de demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçen diye Kılıçdaroğlu'na evet demez. Türk milliyetçileri ne domuz bağı ne Kandil Dağı der.

Bizim Atatürk ve Türk milliyetçileri adayı olarak çıkmamız tabanı konsolide etti. Şimdi amacımız ikinci halkayı konsolide etmek. Son haftada yüzde 30'u aşıp ikinci tura kalmak. ATA İttifakı durduğu yerde başka ittifaktan gelmesi nezaketsizlik olurdu. Sayın Kılıçdaroğlu ve sayın İnce'den seçim güvenliği ile ilgili randevu istedim, lütfedip görüştüm. Sayın Erdoğan'dan da istedim. Lütfederlerse görüşürüz. Biz Cumhurbaşkanı adayları olarak konuşuyoruz, sizin kavga etmenize gerek yok mesajını vermek istiyorum.

Türk siyaseti Sinan Oğan'ı MHP milletvekili olarak tanıyordu ama Cumhurbaşkanı olarak yeni yeni tanıyor. Türk milleti sayın Erdoğan'ın bağıran üslubundan yoruldu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da sürekli yenilmesinden yoruldu. Eğer bir sevap varsa ikisi ortağı, günah varsa iki taraf ortağı. Biz buna köhne siyaset diyoruz. Biz geleceği konuşmalıyız. Gençlerin bize inanılmaz ilgisi var. Bir genç arkadaşımız espri yaptı 'dedeleri pistten alalım' dedi. Gençler farklı bir Türkiye ve dünya özlemi içerisinde.

Sayın Özdağ ile 8 ay önce bir araya gelip işbirliği zemini konuştuk. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu işe kilitlenmiş görüyordum. Mansur Bey aday olsaydı ben aday olmayacaktım. Burada hedefim Türk milliyetçisinin, Atatürkçünün Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetmesine destek olmak. Türk milliyetçileri kendi adayını çıkaracaktır ve destekleyecektir. Nitekim bunu yaptık. Bir günde 50 bine yakın imza topladık. Her kesimden insanlar bize imza verdi. Şu anda bu işin çelik çekirdeğini Atatürkçü ve Türk milliyetçileri oluşturuyor.

2 hafta önce sayın Muharrem İnce'nin bu seçimin sonuçlarının mutlak değiştirici olduğu konuşuluyordu bugün Sinan Oğan'ın yükselişini konuşuyoruz. Sahalarda 2002'nin havası var. Oy tabanları bize başka şey söylüyor. Mlilet İttifakı ve CHP'nin adayı sayın Kılıçdaroğlu sol, sosyal demokrat bir isim. Oy oranı yüzde 25'tir. Yüzde 32 olmaz. Sayın Erdoğan'ın yüzde 20-25'tir. Hadi yüzde 30 olsun. Hadi HDP'ye de verin. Yüzde 30'luk kitle Atatürkçü ve Türk milliyetçisidir. İYİ Parti'nin tabanının büyük çoğunluğu İYİ Parti'ye oy vermekle beraber sayın Kılıçdaroğlu'na oy vermeyecek. İYİ Parti ve MHP'nin Türk milliyetçisi seçmeni bana oy verecek.

Ben Kürt kardeşlerimden oy alacağıma inanıyorum. Iğdır'da doğdum, büyüdüm. Kürt kardeşlerimle top oynadım, aynı ekmeği yedim. Kürt kardeşimle empati kuracak olan benim. Bütün Kürtlerin oyunu alacağım demedim. Milletvekili seçilirken Iğdır'da çok ciddi oy aldım. Kürt kardeşlerimin hepsi HDP'ye oy vermiyor. Kürt vatandaşlarımızın yüzde 99'u bu ülkeye bağlı. Yüzde 1'lik kitle HDP'nin üst yapısı, terörle mesafe koymayan.

Türk Bayrağından rahatsız olan bir yapı. Cumhur İttifakı'na eklemlenen HÜDA PAR, Türkiye'de yeşil Kürdistan kurmak istiyor. Millet İttifakı'na eklemlenen HDP de Türkiye'de kızıl Kürdistan istiyor. Bizim ATA İttifakı'nın teröre mesafesi nettir. Biz ikinci tura kalacağız. Ortaya prensip koyacağız. Biz istişare kültüründen geriyoruz. İkinci turda biz kalamazsak, diyeceğiz ki muhataplarımıza, 'Bizim sizi ikinci turda kazandırma potansiyelimiz var şu terörle iltisaklı yapıyı uzaklaştır' diyeceğiz. Milli bir duruş sergile, milli meselelerdeki protokolümüzün altına imza at. Ortaya milli protokol koyacağız.

Ben Suriyeli karşıtı, şu veya bu yanlısı değilim. Normalinden fazla olan her şeyi normale döndürülmesi taraftarıyız. 20 bin Suriyeli olsa sorun etmezdik. 6-7 milyon Suriyeli var. Suriyeli kadının doğurganlık hızı 5.3'e çıkıyor. Türkiye'deki kadının doğurganlık oranı 1.3. Türkiye'de 13 milyon göçmen var. Önemli kısmı kaçak. Yaklaşık 6-7 milyonu erkek. 5 milyonu net askerlik yapabilecek erkek. 2 milyonu savaş tecrübesi olan erkek. Eline silahı verdiğiniz anda düzenli orduya dönüşecek erkek. Türkiye'nin ordu mensubu 700 bin. Bu bir tehdit değil mi? Onun için bu sayıyı azaltmak zorundayız."

Editör: Grlyrtts