Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Oğuzhan Uğur'un sunduğu Açık Mikrofon isimli programa katıldı.

Programa salondaki katılımılar arasında çıkan kavga damgasını vurdu. Salonda ortalık bir anda karışırken, bir kişi fenalık geçirdi.

Programa davetli olan Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Ogan'ın programının çekiminin yapıldığı sırada bir kişinin "Ben Kürt'üm. 'Ne mutlu Türk'üm diyene!' demek istemiyorum, buna karşıyım" dediği, bu nedenle de arbede çıktığı belirtildi.

Hep bir ağızdan "Ne Mutlu Türküm diyene!" diye bağıran diğer katılımcılarla ortalığı karıştıran ifadeyi kullanan kişi arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olaya güvenlik görevlileri müdahale ederek genci salondan uzaklaştırdı. 

Oğuzhan Uğur, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sinan Oğan bölümü az evvel bitti. 6 saat 20 dakika sürdü. Salonda CHPliler çoğunluktaydı, HDPliler ve Ak Partililer de vardı. Ancak söylemem gerekiyor, fazlaca Zafer Partili de vardı. Oğan hakkında fazla magazin olmaması sebebiyle daha çok vaatler konuşuldu. Ara verdiğimiz esnada Kürt arkadaşlarla Zafer Partili arkadaşlar “Ne mutlu Türk’üm diyene” tartışması yaşamışlar. Bağırışlar ve çağırışlar. Haberi alınca hemen sahneye döndüm ve müdahale ettim.

Konuyu yine taraflara söz hakkı tanıyarak hızlıca çözdük. Detayları tanıtımda izleyeceksiniz. Ayrıca bir arkadaşımız hafif fenalaştı. Sağlık ekibimiz derhal müdahale etti. Kendini iyi hissedince arkadaşımızı tekrar salona aldık. Sonuç olarak enteresan bir bölüm oldu. Aksadık ama düşmedik. Kazasız belasız bitirdik çok şükür. Ben tabii yine acayip harikaydım... Tanıtımlar yakında."