UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Demir Grup Sivasspor, kendi sahasında İtalyan temsilcisi Fiorentina'ya 4-1 yenildi. 

İlk maçı da 1-0 kaybeden Sivasspor böylece elendi.

Ancak yaşanan bir olay maçın da önüne geçti.

Sahaya giren bir taraftar, Fiorentina oyuncusu Alessandro Bianco’ya saldırdı. 

Bianco’nun burnundan akan kan nedeniyle sağlık ekipleri müdahale etti. Bianco'nun burnunun kırıldığı ortaya çıktı.

Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano maç sonrası yaptığı açıklamada olaya büyük tepki gösterdi. İtalyan oyuncu sosyal medyadan bir fotoğrafla burnunun halini paylaştı.

Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano şu ifadeleri kullandı:

“Ben bunu kınanacak bir olay olarak görüyorum. Tabi oyuncumuzda böyle bir şey beklemiyordu. Taraftarların takımlarını desteklerini anlıyorum ama böyle bir olayın bütün bir maçı mahvettiğini düşünüyorum. Çok kızgınım. Gerçekten tiksindiğimi söylemek istiyorum. Bir taraftar, Bianco’ya yumruk atıp burnunu kırdı. Gerçekten utanç verici. Galibiyete rağmen, başka bir şey düşünemiyorum. O sadece 20 yaşında bir çocuk.”

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise şunları söyledi:

"Öncelikle İtalyanlardan özür diliyoruz. Hiç olmaması gereken bir olay yaşadık. Sivas’ta daha önce böyle bir olay yaşanmamıştı. Bundan dolayı çok üzgünüz. Belki de maçın önüne geçen bir konu oldu. Biz de maalesef engelleyemedik. Bundan dolayı onlardan çok özür diyoruz, kusura bakmasınlar.”

Editör: Grlyrtts