Güney Koreli teknoloji devi, son on yılda neredeyse üç milyar telefon satışı gerçekleştirdi. Bu rakam, Apple'ın satışlarından %33 daha fazla olup, Xiaomi, Huawei ve Vivo'nun toplam satışlarından üstün, Samsung'un satış grafiği son yıllarda düşüş eğilimi gösterdi.

Bakan duyurdu: Sosyal medya platformu X Türkiye'de temsilci atadı! Bakan duyurdu: Sosyal medya platformu X Türkiye'de temsilci atadı!

2014 yılında 292,3 milyon cihaz sevkiyatı yapan şirket, 2022 yılı sonunda bu rakamda %18 düşüş yaşayarak 258 milyon cihaz sevk etti.

Samsung, tüm zorluklara rağmen pazar liderliğini korumayı başardı. Yine de, şirketin yıllık satış rakamlarındaki düşüş, sektördeki rekabetin ve değişen tüketici tercihlerinin etkisini gözler önüne seriyor. Apple gibi güçlü rakipler ve Xiaomi, Huawei, Vivo gibi Asyalı üreticilerin yükselişi, Samsung'un pazar payını koruma çabalarını zorlaştırıyor.Sonuç olarak, AltIndex'in raporu, Samsung'un akıllı telefon pazarındaki güçlü konumunu ve karşılaştığı zorlukları net bir şekilde ortaya koyuyor. Şirketin, gelecekteki pazar dinamiklerine nasıl uyum sağlayacağı, sektördeki liderliğini sürdürme açısından kritik öneme sahip olacak.

Apple, 2.203 milyar ile ikinci sırada yer aldı. 2014 ve 2015 yılları arasında iPhone satışları yüzde 20 artarak 231 milyon adede ulaştı. Ardından neredeyse dört yıl boyunca düşüş gösterdi, ancak 2019'dan itibaren yeniden büyümeye başladı ve 2023 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 231,8 milyon adede ulaştı.

Son on yılda Samsung'un payı %10 düşerken, Apple'ın sevkiyatları %2 arttı. Güney Koreli şirketin düşüşü, başta Xiaomi, Vivo ve Oppo olmak üzere Çinli markaların birçok ekonomik akıllı telefonunun piyasaya çıkmasıyla açıklanıyor.

  • Samsung - 2,937 milyar adet
  • Apple - 2.203 milyar adet
  • Xiaomi - 1,147 milyar adet
  • Huawei - 1,057 milyar adet
  • Oppo - 911,9 milyon adet
  • Vivo - 526,6 milyon adet
     
Editör: Nehir Durdağı