İstanbul'da Belediyelere Yönelik Terör Soruşturması: 10 Kişi Gözaltında
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, belediyelere yönelik yeni bir operasyon yapıldığını duyurdu. "Kent uzlaşısı" operasyonları kapsamında, Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcıları ile diğer belediyelerde görevli 7 belediye meclis üyesi hakkında gözaltı kararı verildi.
Terör Soruşturması Kapsamında Operasyon
Başsavcılık açıklamasında, PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü’nün siyasal alan yapılanması olan HDK içinde faaliyet gösterdiği belirlenen kişilerin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldığı ifade edildi. 11 Şubat 2025'te 12 ilçede yapılan operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda yasaklı yayınlar, örgütsel dokümanlar ve dijital materyallere el konulduğu bildirildi.
Gözaltına Alınan Şüpheliler
- C.Y. – Kartal Belediye Başkan Yardımcısı
- L.G. – Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı
- B.K. – Üsküdar Belediye Meclis Üyesi
- E.G. – Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi
- G.A. – Fatih Belediye Meclis Üyesi
- H.Ö. – Tuzla Belediye Meclis Üyesi
- N.A. – Adalar Belediye Meclis Üyesi
- S.G. – Şişli Belediye Meclis Üyesi
- T.Ş. – Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin terör örgütüyle bağlantıları ve belediyelerdeki faaliyetleri detaylı şekilde inceleniyor. Operasyonlarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.