Antalya ilinde gerçekleşecek olan profesyonel Kick Box müsabakası öncesinde gerçekleşen basın toplantısı esnasında büyük bir rezalet yaşandı. Milli sporcu olan Melis Nazlıcan Talun rakibi Fatma aynı zamanda da matematik öğretmeni olmaktadır. Önceden amatör bir maç yaptıklarını ve bu maçta yenildiğini söyledi. Bu sözlerin karşısında olan İbrahim Murat Gündüz bu açıklamalara son derece sert bir yanıt verdi. Çünkü milli sporcumuz olan Melis bu iddialarla karalanamayacak kadar iyi bir sporcudur.

Toplantı esnasında Melis’e söylenen bu sözlere karşılık olarak matematik öğretmeni olduğunuz için mi Melis’e öğretecek bir şeyleriniz olduğunu kastettiniz dendi. İbrahim Murat Gündüz bu sıra da kısa bir sessizliğe büründü. Fakat bu sessizlik uzun sürmedi ve gereken cevapları sert bir biçimde verdi.

İbrahim Murat Gündüz sporcunun alın teri ile çalışarak kazandığı unvanların bu şekilde kirletilmesini çok saygısızca bulduğunu da vurguladı. Sporcunun ruhuna da yapılmış olan bu hakareti kabul edemeyeceğini de belirtti. Sporcuların spor müsabakaları ile öne çıkmaları gerektiğini vurguladı. Mesleki özellikleri ile anılmalarındansa kendi spor faaliyetleri ile anılmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Sporcularımızı üniversite sınavına hazırlamıyoruz diyen İbrahim Murat Gündüz matematik öğretmeye ya da öğrenmeye gelmedik diyerek ekledi. Matematik bilen arkadaşın bizlere öğreteceği bir şey yok fakat bizim ona spor alanında öğreteceğimiz şeyler var. Müsabaka sonunda maçın matematiksel sonucuna bakarız dedi.

İbrahim Murat Gündüz’ün bu kadar kararlı ve net konuşması spor camiası tarafından oldukça takdir edildi. Her zaman spora ve sporcuya verdiği destekle bilinen İbrahim Murat Gündüz sporcusunun yine yanında oldu. Spor dünyası için harika adınlar atan Murat Bey spora karşı gelecek için beslenen umutları her zaman yeşertmeye devam edecek. Sporcuya verilen bu değer ve bu güçlü mesajlar spor camiası tarafından oldukça güzel karşılandı.

Editör: İrem Nur Kaya