İstanbul
Parçalı az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,1629 %0.22
56,0958 %-0.32
6.558,23 %-0.57
76.287,17 %-4.28
Ortadoğu Gazetesi SPOR A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı! Sergen Yalçın'dan sürpriz tercihler

A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı! Sergen Yalçın'dan sürpriz tercihler

Sergen Yalçın, Belçika ve Fransa maçlarının aday kadrosunu açıkladı. A Milli Takım'ın yeni döneminde dikkat çeken isimler yer aldı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar A Ligi'nde Belçika ve Fransa ile oynayacağı karşılaşmalar öncesinde aday kadro belli oldu. Teknik direktör Sergen Yalçın, düzenlediği basın toplantısında milli takıma davet edilen 26 futbolcuyu duyurdu. Kadro tercihleri kadar oyuncu seçiminde kullanılan yapay zekâ destekli analiz sistemi ve Yalçın'ın açıklamaları da dikkat çekti.

A Milli Takım'ın 26 kişilik aday kadrosu belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonunun Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Sergen Yalçın, Belçika ve Fransa karşılaşmalarının aday kadrosunu açıkladı.

Orhan Saka Konferans Salonu'nda saat 14.00'te başlayan toplantıda duyurulan kadroda şu futbolcular yer aldı:

Kaleciler:
Berke Özer, Ersin Destanoğlu, Serhat Öztaşdelen, Uğurcan Çakır.

Defans:
Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Emirhan Topçu, Eren Elmalı, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu, Mustafa Eskihellaç, Ozan Kabak, Zeki Çelik.

Orta saha:
Can Uzun, Arda Güler, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Aral Şimşir, İsmail Yüksek, Salih Özcan.

Hücum:
Barış Alper Yılmaz, Enes Ünal, Deniz Gül, İlhan Fakılı, Oğuz Aydın, Yunus Akgün.

Sergen Yalçın'dan telefon iddialarına yanıt

Basın toplantısında bazı futbolcuların milli takım davetlerine telefonla yanıt vermediği yönündeki iddialar da gündeme geldi.

Sergen Yalçın, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek oyuncuların milli takımda bulunmaya istekli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 60 futbolcudan oluşan geniş bir oyuncu havuzuyla çalıştıklarını ifade eden Yalçın, sakatlık nedeniyle son anda bir kalecinin kadrodan çıkarıldığını açıkladı.

Yapay zekâ destekli oyuncu analizi kullanılıyor

A Milli Takım'ın yeni döneminde oyuncu izleme çalışmalarında yapay zekâ destekli bir sistemden de yararlanıldığı açıklandı.

Sergen Yalçın, 9 gözlemcinin toplam 43 karşılaşmayı canlı takip ettiğini ve 50 kişilik oyuncu havuzu için 64 rapor hazırlandığını belirtti.

Yapay zekânın kadro tercihlerindeki rolüne ilişkin soruya ise "Sonuçta kararı veren benim. Yapay zekâ işin biraz formalitesi aslında" yanıtını verdi.

Yalçın, teknolojinin değerlendirme sürecini desteklediğini ancak son kararın teknik heyet tarafından alındığını vurguladı.

Berke Özer hakkında konuştu

Teknik direktör Sergen Yalçın, aday kadroda yer alan Berke Özer hakkında da açıklamalarda bulundu.

Kaleciyle görüştüklerini ve milli takıma katılmak istediğini belirten Yalçın, konunun büyütülmemesi gerektiğini ifade etti.

Berke Özer'in uzun yıllar milli takıma katkı sağlayabilecek bir oyuncu olduğunu söyledi.

"Hak eden milli takımda olacak"

Yeni dönemde oyuncu tercihlerinin performans ve takıma sağlayacakları katkı doğrultusunda yapılacağını belirten Sergen Yalçın, milli takımın bütün futbolculara açık olduğunu vurguladı.

"Hak eden ve kim katkı yapacaksa, burada olacak" diyen Yalçın, yalnızca bugünü değil, milli takımın geleceğini de planladıklarını ifade etti.

A Milli Futbol Takımı, açıklanan 26 kişilik aday kadroyla UEFA Uluslar A Ligi'nde Belçika ve Fransa karşılaşmalarına hazırlanacak.