Son günlerde giderek artan Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sport'un Türkiye'den çekileceği iddialarına Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir açıklık getirdi.

Hürriyet'ten Fatih Çekirge, Özdemir'le yaptığı konuşmayı bugünkü köşesine taşıdı.

!Dün TFF Başkanı Nihat Özdemir’e sordum: Doğru mu bu söylentiler? beIN gidiyor mu?" diyen Çekirge aldığı cevabı da şöyle yazdı:

“Ne gitmesi... Bırakın gitmeyi, geçen hafta beIN’in CEO’su yönetim kurulumuzun önünde bize aynen şöyle dedi: ‘Sayın yönetim kurulu, biliyorsunuz 2 yıl sonra bizim sözleşmemiz bitiyor. Ancak biz 2 yıldan sonrası için de uzatmak istiyoruz.’ Bunu söyleyen şirket gider mi? Tam tersine, sözleşmeyi uzatmak istiyorlar.”

- Peki para ödeme konusu?

“588 milyon lira para söz konusu. Geçen cuma bir ödeme oldu. Salı günü yine ödeme olacak. Her hafta maçlar oynandıktan sonra ödeme yapacaklar. 8 haftada tamamlanacak. Yani bir borç ödememe durumu kesinlikle söz konusu değildir.”

- Peki bu söylentiler nereden çıkıyor?

“Onu çıkaranlara sormak lazım. Ben gerçekleri açıklıyorum. TFF üzerine düşen sorumluluğu tarafsızca yerine getiriyor. Ligler tamamlanacak. Bu tür dedikodularla liglere gölge düşürmek isteyenler varsa boşuna.”

Editör: Haber Merkezi