Tüpraş Stadı'nda oynanan mücadelede İsviçreli hakem Urs Schnyder görev yaptı. Schnyder'in yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Marco Zürcher ve Benjamin Zürcher üstlendi.
Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 40. dakikada Cerny kaydetti. İlk maçta elde ettiği 1-0'lık avantajı koruyan siyah-beyazlı ekip, Avrupa Ligi'nde yoluna devam etti.

PLAY-OFF'TAKİ RAKİP KAUNO ZALGİRİS
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi de belli oldu. Siyah-beyazlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Dinamo Zagreb'e iki maçta da mağlup olan Litvanya temsilcisi Kauno Zalgiris ile karşı karşıya gelecek.

TROSSARD İLK MAÇINA ÇIKTI
Beşiktaş'ın yeni transferi Leandro Trossard, Hradec Kralove karşılaşmasıyla siyah-beyazlı formayla ilk kez sahaya çıktı.
3 Ağustos'ta Beşiktaş ile ilk antrenmanına çıkan Belçikalı futbolcu, İstanbul'da yaklaşık 10 gün boyunca çalışmalarını sürdürdü. İlk maçta kadroda bulunmayan Trossard, rövanşta yedekler arasında yer aldı ve 67. dakikada Cerny'nin yerine oyuna dahil oldu.

ITALIANO'DAN TEK DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Vincenzo Italiano, Hradec Kralove karşısında ilk maçın 11'ine göre yalnızca bir değişiklik yaptı.
İlk karşılaşmada kırmızı kart gören Kassoum Ouattara'nın yerine sol bekte Rıdvan Yılmaz görev aldı.

VLAHOVIC TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ
Beşiktaş'ın 3 yıllık anlaşmaya vardığı Sırp golcü Dusan Vlahovic, yeni takımının Hradec Kralove ile oynadığı mücadeleyi tribünden izledi.
Dün akşam İstanbul'a gelen 26 yaşındaki futbolcu, bugün kendisini 3 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Vlahovic, imzanın ardından soluğu Tüpraş Stadı'nda aldı.

ORKUN VE NÜBEL'E BÜYÜK DESTEK
Beşiktaş taraftarı, karşılaşma öncesinde kaptan Orkun Kökçü ile kaleci Alexander Nübel'e özel ilgi gösterdi.
Isınmak için sahaya çıkan oyuncular arasından önce Nübel, ardından Orkun tribünlere çağrıldı. Siyah-beyazlı taraftarların tezahüratlarına iki futbolcu da alkışlarla karşılık verdi.

BAK VE MONTELLA TRİBÜNDE
Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden takip etti. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile yardımcısı Daniele Russo da mücadeleyi izleyen isimler arasında yer aldı.

SÜLEYMAN SEBA UNUTULMADI
Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba, vefatının 12. yıl dönümünde Hradec Kralove karşılaşması öncesinde anıldı.
Tüpraş Stadı'nın skorboarduna Seba'nın başkanlık dönemine ait görüntüler yansıtıldı. Siyah-beyazlı taraftarlar, efsane başkan için tezahüratlarda bulundu.
Statta ayrıca bestesi Gültekin Çeki'ye, sözleri Hayri Mumcu'ya ait "Eski Dostlar" şarkısı çalındı. Beşiktaşlı futbolcular da ısınmaya üzerinde Süleyman Seba'nın fotoğrafının bulunduğu tişörtlerle çıktı.






