Hakem Batuhan Kolak'ın yönettiği mücadelede Beşiktaş ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda Kasımpaşa penaltıdan farkı bire indirse de ev sahibi ekip sahadan galip ayrılan taraf oldu. Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 52'ye yükselterek 4. sıradaki yerini korudu; Kasımpaşa ise 24 puanla 15. basamakta kaldı.
Beşiktaş Kasımpaşa maçında neler yaşandı?
Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, 11. dakikada öne geçti. Orkun Kökçü'nün sol kanattan yaptığı ortada ön direkte bulunan Hyeon-Gyu Oh topu ağlara gönderdi. İlk yarının uzatma dakikalarında ise Amir Murillo'nun sağ kanattan ortasında defansın gerisine sarkan Orkun Kökçü, kaleci Gianniotis'in üzerinden şık bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. İlk yarı 2-0 Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıda 54. dakikada Murillo'nun ceza sahasında rakibine yaptığı müdahale sonucunda hakem Batuhan Kolak penaltı noktasını gösterdi. 57. dakikada topun başına geçen Benedyczak skoru 2-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Beşiktaş sahadan galip ayrıldı.

Beşiktaş Kasımpaşa maç ilk 11'leri
Beşiktaş: Ersin, Murillo, Agbadou, Uduokhai, Rıdvan, Ndidi, Asllani, Orkun Kökçü, Cerny, Olaitan, Oh
Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Becao, Arous, Kamil Ahmet, Cafu, Baldursson, Allevinah, Diabate, Ben Ouanes, Benedyczak
İlber Ortaylı anıldı
Geçtiğimiz günlerde vefat eden tarihçi ve akademisyen İlber Ortaylı, Tüpraş Stadı'nda unutulmadı. Maç öncesinde stadyumda anons yapılarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Beşiktaşlı kimliğiyle bilinen Ortaylı'nın ailesi maçı kulüp başkanı Serdal Adalı ile birlikte takip etti. Güney tribününde taraftarlar, Ortaylı'nın sözünden esinlenen özel bir pankart açtı.
Küçük Ömer Kağan'ın hayali gerçek oldu
Maç öncesinde bir diğer duygusal an ise Beşiktaş taraftarı küçük Ömer Kağan Karakurt sayesinde yaşandı. Amansız hastalığını yenmeyi başaran Ömer Kağan'ın en büyük hayali Tüpraş Stadı'nda balon uçurmaktı. Kaptan Orkun Kökçü ve Salih Uçan ile birlikte orta yuvarlakta buluşan minik taraftar, siyah, beyaz ve kırmızı balonları gökyüzüne bıraktı. Seremoniye ise Vaclav Cerny ile birlikte çıkan Ömer Kağan, stadyumdan büyük alkış aldı.
