İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi SPOR Galatasaray açıkladı: Borç 29.4 milyar TL’ye yükseldi

Galatasaray açıkladı: Borç 29.4 milyar TL’ye yükseldi

Galatasaray’ın 9 aylık mali raporunda toplam borcun 29.4 milyar TL’ye yükseldiği açıklandı.

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, kulübün 28 Şubat 2026 itibarıyla hazırlanan 9 aylık konsolide mali raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Açıklanan raporda, kulübün gelirlerinde önemli artış yaşandığı belirtilirken toplam borcun da yükseldiği bildirildi.

Hasılat yüzde 47 arttı

İbrahim Hatipoğlu, Galatasaray’ın toplam hasılatının geçen döneme göre yüzde 47 artış gösterdiğini açıkladı.

Kulübün hasılatının 11.7 milyar TL’den 17.2 milyar TL’ye çıktığı ifade edildi.

Hatipoğlu, “Takımlarımız sadece sahada şampiyon olmuyor, aynı zamanda bu sene hasılatta çok ciddi bir artışla rakiplerimizin önüne geçti” dedi.

Galatasaray 25 milyon TL kâr açıkladı

Mali raporda sarı-kırmızılı kulübün 9 aylık dönemi 25 milyon TL kârla kapattığı duyuruldu.

Enflasyon muhasebesi etkisinin mali tabloya 3.4 milyar TL olarak yansıdığı belirtilirken, finansman giderlerinin ise 2.2 milyar TL olduğu açıklandı.

Sponsorluk ve UEFA gelirlerinde yükseliş

Kulübün sponsorluk, loca ve mağazacılık gelirlerinde dikkat çeken artış yaşandığı bildirildi.

Sponsorluk ve reklam gelirlerinin 3.6 milyar TL’ye ulaştığı belirtilirken, UEFA gelirlerinin ise Şampiyonlar Ligi performansı sayesinde yüzde 167 artarak 2.75 milyar TL seviyesine çıktığı ifade edildi.

Futbolcu maaşları 6.5 milyar TL oldu

Raporda sporcu ücretlerinin toplam 6.5 milyar TL’ye yükseldiği kaydedildi.

Futbolcu bonservis giderlerinin ise 2.6 milyar TL olduğu açıklandı.

Toplam borç 29.4 milyar TL’ye çıktı

İbrahim Hatipoğlu, Galatasaray’ın toplam yükümlülüklerinin 25 milyar TL’den 29.4 milyar TL’ye yükseldiğini söyledi.

Borç artışının önemli bölümünün bonservisli transferlerden kaynaklanan ticari yükümlülüklerden oluştuğu belirtildi.

Sponsorluk geliri 95.3 milyon euro

Galatasaray İkinci Başkanı Niyazi Yelkencioğlu ise 1 Haziran 2025’ten bu yana sponsorluklardan toplam 95.3 milyon euro gelir elde edildiğini açıkladı.

Yelkencioğlu ayrıca görev süresi boyunca 10 yılda 7 şampiyonluk yaşadığını belirterek teknik direktör Okan Buruk ile kulüp başkanı Dursun Özbek’e teşekkür etti.