06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan çok sert açıklamalar

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan çok sert açıklamalar

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Basın Toplantısı Salonu’nda açıklamalarda bulundu

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Basın Toplantısı Salonu’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Elmas, şunları söyledi:

- Göreve geldiğimiz günden itibaren basın önüne çıkmamaya, maçlardan sonra demeç vermemeye, temsil makamı olduğumuza vurgu yapmak istedik. Şunu belirtmek isterim ki buralara çıkmak beni mutlu etmiyor.

- Bugün bağırmak, çağırmak, masaya yumruğunu vurmak gibi beklentilerin olduğunu biliyorum ama bunların etkisi çok kısa. Bugün böyle bir beklentiniz varsa bunu göremeyeceksiniz. Bizim amacımız popüler olarak değil, Galatasaray için doğruları yaparak bu koltuktan ayrılmak. Ben Galatasaraylıyım. Her hareketimin hesabını önce kendi Galatasaraylılığıma, sonra camiaya ve taraftara veriyorum.

- Herkesin eşit şartlarda yarıştığı, cezaları ve ödülleri eşit şartlarda aldığı bir federasyon istiyoruz. Galatasaray'a verilen cezalardan ziyade farklı takımlara, kişilere verdiği, vermediği cezalar önemlidir. Bugün içinde bulunduğumuz durumda, Türk futbolu dibi görmüş durumda. Yaptığım açıklamaların hepsinin arkasındayım.

- Başka takımların maçlarını kötü yöneten hakemlerin aldığı cezalarla, Galatasaray'ın maçını kötü yöneten hakemler farklı ceza alıyor. Galatasaray maçını kötü yöneten hakemler ertesi hafta maç alırken, diğer takımların maçlarını kötü yöneten hakemler uzun süre ceza alıyor.

- İsimler değişiyor ancak hatalar değişmiyor. Liyakatsiz insanlar, kulüplerin geleceğini düşünmeden mevcut düzende karar alabiliyor. Kararların kişilere göre alındığınızı görüyoruz. Biz kulüp olarak bu durumun değişmesi için masaya koyduk. Tüm kulüplerle birlikte hareket edeceğiz. Galatasaray'ın bağırmaktan, çağırmaktan farklı bir misyonu var. 

- "Bildiklerimizi açıklarsam, yer yerinden oynar" dedim. Burası farklı bir kulüp. 6 kişinin konuştuğu şeyi kendiniz anlatamazsınız. Kendi söylediklerimi ve bunlara verilen cevapları, bu kişiler anlatabilirler. Suçun bir cezası vardır, suç kişiye ve kuruma göre değişmez. Ceza verilecekse herkese aynı şekilde ceza verilsin.

- Türk futbolu için Galatasaray'ın çok büyük bir misyonu var. TFF'yi istifaya davet etmiyorum, bunun bir mecburiyet olduğunu söylüyorum. 5 senelik planımızın önündeki tek engel futbolu yönetenlerdir.

- Kulüpler Birliği toplantılarında hiçbir kulüp hakemlerden memnun değil. Ancak TFF mevcut durumu sürdürmekte ısrarcı. Bundan sonra gelecek federasyon başkanının popüler olmamasını istiyorum. Kuralları bilen ve herkese eşit uygulayabilen biri olmalı.

- Hakem hataları futbolcularımızı etkiliyor. Verilen ya da verilmeyen kararlarla oyuncular etkileniyor. Haklı rekabetin olmadığını düşünüyorlar. 

- Türki Milli Takımı bizim milli takımımız. Milli Takım konusunu hiç konuşmadık. Galatasaray camiası Milli Takım'a futbolcu verdiği için gurur duyuyor. Tam tersi Milli Takım'ın bütün oyuncularını biz vermek isteriz. Milli Takım'ın performansını aşağı çekecek kararlar almamız mümkün değildir.

- TFF içinde iki grubun seçim çalışması var. Kişiler üzerinden böyle bir kavga yürütmeyi doğru bulmuyorum. Galatasaray Yönetimi, bugün itibariyle TFF'de yapılan görüşmelere ve kişilere samimiyeti yoktur. Onların söyledikleri şeylere güvenip, harekete etmeyeceğiz.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *